Marhuľovo-malinová zmrzlina
Foto: siuuu
Toho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisToho roku sa nám urodilo kopec marhúľ, tak vymýšľam čo s nimi. Džem je už navarený, aj koláče napečené - tak som sa rozhodla vyskúšať zmrzlinu, nech sa osviežime cez tieto horúčavy. Použila som receptúru, podľa ktorej robievam slivkovú zmrzlinu - a chuťovo je skvelá.
porcií
príprava
Postup
-
1
Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Polovicu marhúľ spolu so 100 g cukru a troškou vody dáme variť - varíme do mäkka, cca 10-15 minút. Medzitým zvaríme zvyšný cukor a 50 ml vody na sirup - varíme cca 6 minút od bodu varu, odstavíme a necháme čiastočne vychladnúť.
- 2
Vyšľaháme bielky a keď už sú biele, postupne zašľaháme vychladnutý cukrový sirup. Osobitne vyšľaháme smotanu. Maliny rozvaríme a prepasírujeme.
- 3
Uvarené marhule rozmixujeme a prepasírujeme. Vzniknuté pyré pridáme k vyšľahanej smotane, vmiešame sneh z bielkov. Jemne vmiešame kúsky marhúľ a podrvené keksy (ja som použila oreo bez plnky). Nakoniec pofŕkame malinovým pyré, ktoré lyžicou jemne cik-cak zapracujeme do zmesi.
- 4
Dáme do krabice s vrchnákom a šupneme do mrazničky. Každú hodinu aspoň zo 2-3 x premiešame vidličkou, aby sme zabránili tvoreniu ľadových kryštálov. Výsledná zmrzlina je lahodná, krémová, kyselkavá - osviežujúca.
Tiež zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu