Recepty (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Cuketová horčica

Nátierky

Cuketa je zelenina, ktorej mám vždy dostatok. Pred rokmi som dostala recept na cuketovú horčicu,...

prazdny

Hrachová polievka s badyánom

Bezmäsité jedlá

Hrachová polievka je iná , voňavá s badyánom, skúste , ochutnajte. Ak namiesto vareného...

prazdny

Hubovo–zeleninová polievka

Polievky

Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...

prazdny

Harmónia burgery s panenkou

Bravčové mäso

Mleté mäso dochutíme pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Dôkladne premiešame, rozdelíme...

prazdny

Zapekané pizza palacinky

Bezmäsité jedlá

Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme nadrobno narezané paradajky, ...

prazdny

Vianočný vietor

Kuracie mäso

Keď chcete ohúriť návštevu, tak tento recept je na to ako stvorený.

prazdny

Husací krém so zeleninou, s haluškami a drobami

Hlavné jedlá

Husacie stehno, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 50 g cibule, nové korenie a...

prazdny

Bezlepkové lasagne

Hovädzie mäso

Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.

prazdny

Orechovo-mandľové kocky

Dezerty

Výborné orechové kocky s mandľovým krémom a piškótami.

prazdny

Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke

Dezerty

Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého...

prazdny

Oškvarkové pagáčiky

Slané chuťovky

Vynikajúce oškvarkové pagáčiky

prazdny

Jablkový mrežovník bez lepku

Koláče

Dobré koláče nemusia byť vôbec zložité. Ako náš jablkový mrežovník bez lepku....

prazdny

Maslová pletenička

Koláče

pekávam deťom na raňajky

prazdny

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci

Bezmäsité jedlá

Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

prazdny

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu

Koláče

Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

prazdny

Kuracie stehná a klobáska s ryžou- eintopf

Kuracie mäso

Ak nám klasické kuracina lezie "hore krkom" tak pri varení prejdeme na trošku inú chuť a chuťové...

prazdny

Stehienka s nivovou plnkou na mätovej fazuli

Kuracie mäso

Fazuľu namočíme do studenej vody (najlepšie cez noc ), precedíme a opláchneme. Fazuľu dáme samotnú...

prazdny

Kôš plný syra

Bezmäsité jedlá

Z ingrediencii urobíme tuhšie cesto, zvlášť urobíme kvások, z mlieka , cukru a droždia a keď nabehnú...

prazdny

Šafránové linguine

Cestoviny

Uvaríme si linguine. Medzitým do veľkého hrnca vložíme šafran a nalejeme vodu. Necháme zovrieť a...

prazdny

Mini quiche

Hlavné jedlá

. malé, chutné, rýchle. skvelé pre návštevy aj tie nečakané! :-)

prazdny

Toasty

Hovädzie mäso

Mäso pomelieme a ochutíme najemno nakrájanou cibuľou, čiernym korením, horčicou, kečupom a premiešame.

prazdny

Šatôčky s pudingom a čokoládou

Koláče

Cesto rozdelíme na polovice. Každú polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik a rozkrájame na malé obdĺžniky. Na...

prazdny

Ryžová paprika

Bezmäsité jedlá

Z útlej knižôcky Lahodná zelenina (Delicious vegetable) od Anne Wilson. Pôvodne sa recept volá Plnena paprika,...

prazdny

Marcipánové keksíky

Dezerty

Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho odstáť v chladničke cca hodinku.

prazdny

Všehochuť

Hovädzie mäso

Neodvážim sa nazvať prezentovanú polievku boršč, aby som neurazil odborníkov. Mám boršč rád a vyskúšal...

prazdny

Malinový koláč pre náročných

Dezerty

Tento koláč obľubujú nielen dospelý, ale najmä deti. Je ľahký, nadýchaný , krehký...

prazdny

Sardinková nátierka s feniklom a olivami

Nátierky

Recept vznikol čistou improvizáciou a navyše je to veľmi chutná improvizácia :) Fenikel, čierne olivy a...

prazdny

Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou

Hlavné jedlá

Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s...

prazdny

Windbeutel - bavorské veterníky so šľahačkou a s ovocím

Dezerty

Windbeutel (v preklade vrecko s vetrom) je obľúbený dezert v okolí bavorského Berchtesgadenu. Robí sa z odpaľovaného cesta a je podobný našim veterníkom....