Cibuľový chlieb

piczur - fotkapiczur, 25. novembra 2012
Cibuľový chlieb
Foto: piczur
50 - 55 minút
na 190° °C

Suroviny

20 g
3,5 - 4 dl
600 g
1 PL
1 PL
3 - 4 ks väčšia
1 PL
 na smaženie cibule




Postup

  1. 1

    Ako prvé si prichystám cibuľu. Osmažím si ju na oleji s 1 PL kryštálového cukru do krásnej hnedej farby. Nechám vychladiť.

  2. 2

    Medzitým si droždie zalejem teplou vodou, rozmiešam. Múku dám do misy, prilejem droždie, trochu premiešam, pridám soľ, rascu a usmaženú cibuľku. Vypracujem polotuhé cesto (podľa potreby prilejem teplú vodu). Cesto nechám vykysnúť.

  3. 3

    Formu na chlieb vysypem múkou a vložím cesto. Zatiaľ nechám kysnúť, kým sa zohrieva rúra. Rúru si rozohrejem na 190°C a chlieb pečiem cca 50 - 55 minút. Upečený chlieb vyberiem s rúry a hneď potriem studenou vodou a potom už len čakám kým vychladne. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

monnikka
vyzerá dobre, cibuľový som ešte nerobila, občas kúpim, skúsim podľa tvojho receptu
remcula
Já jsem už cibulový dělala a nejsem si jistá, jestli ho tady dokonce nemám. Jsou to velmi chutné chlebíky:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia