Foto: piczur
50 - 55 minút
na 190° °C
na 190° °C
Postup
-
1
Ako prvé si prichystám cibuľu. Osmažím si ju na oleji s 1 PL kryštálového cukru do krásnej hnedej farby. Nechám vychladiť.
- 2
Medzitým si droždie zalejem teplou vodou, rozmiešam. Múku dám do misy, prilejem droždie, trochu premiešam, pridám soľ, rascu a usmaženú cibuľku. Vypracujem polotuhé cesto (podľa potreby prilejem teplú vodu). Cesto nechám vykysnúť.
- 3
Formu na chlieb vysypem múkou a vložím cesto. Zatiaľ nechám kysnúť, kým sa zohrieva rúra. Rúru si rozohrejem na 190°C a chlieb pečiem cca 50 - 55 minút. Upečený chlieb vyberiem s rúry a hneď potriem studenou vodou a potom už len čakám kým vychladne. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu