Oravské kuriatko fotorecept

uschi - fotkauschi, 25. júna 2010
Oravské kuriatko (fotorecept)
Foto: uschi

Stará dobrá klasika.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1
8-10 plátkov




Postup

  1. 1

    Kura poriadne umyjeme, rozštvrtíme, posolíme iba mierne /slanina je slaná/, okoreníme a posypeme grilovacím korením. Uložíme do zapekacej misy, podlejeme vodou a prikryté alobalom dáme piecť do vyhriatej rúry. V polovici pečenia kura obrátime a na kúsky mäsa uložíme plátky slaniny. Odokryté vrátime do rúry. Počas pečenia podlievame podľa potreby.

    Oravské kuriatko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ čo sa kura pečie, očistíme zeleninu, mrkvu a kaleráb nakrájame na rezančeky, karfiol opláchneme a rozdelíme na malé ružičky, kel necháme rozmraziť a hrášok umyjeme a necháme odkvapkať. Na lyžici oleja alebo masla zeleninku udusíme dochrumkava. Dochutíme korením a soľou alebo vegetou.

    Oravské kuriatko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kura podávame so zeleninou a dusenou ryžou.

    Oravské kuriatko (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
Uschi, vonia to až sem. Včera u nás boli sestra so švagrom a po celkom diétnom obede sme spomínali na časy, keď sme jedávali slaninu (a iné dobroty). Teraz už doktori rozhodli, že také neľúbime.
torticka
Aj ja to niekedy spravím, ale bez hrášku. Ináč je to krásne spravené na tanieri.
vilocsino
no neviem, ... to grilovacie korenie a vegeta... snazim sa nepouzivat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia