Foto: renka73
35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Kvások: | |
200 ml |
|
1/2 |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1 |
|
100 g |
|
1 |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
70 g |
|
50 g |
|
2 štipky |
|
|
|
Na dokončenie: | |
1 |
|
|
Postup
-
1
Kvások:do vlažného mlieka dáme droždie,cukor,múku,zamiešame a dáme kysnúť.Zatiaľ namočíme do rumu hrozienka.
- 2
Cesto:všetky suroviny aj s kváskom vymiešame na hladké cesto a dáme kysnúť na teplé miesto asi hodinku.
- 3
Keď nám cesto pekne vykysne rozdelíme si ho na 6 častí.Tie si ušúlame na dĺžku asi 35-40cm a zapletieme vianočku.Položíme na plech s papierom,alebo fóliou na pečenie. Natreme vajíčkom a posypeme mandlami.Takto necháme ešte 30 minút kysnúť.Pečieme v predhriatej rúre.
- 4
Postup pletenia vianočky: http://www.youtube.com/watch?v=DTFuhhQ38Vs
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu