35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
| Kvások: | |
| 200 ml |
|
| 1/2 |
|
| 1 PL |
|
| 1 KL |
|
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 1 |
|
| 100 g |
|
| 1 |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 70 g |
|
| 50 g |
|
| 2 štipky |
|
|
|
|
| Na dokončenie: | |
| 1 |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kvások:do vlažného mlieka dáme droždie,cukor,múku,zamiešame a dáme kysnúť.Zatiaľ namočíme do rumu hrozienka.
- 2
Cesto:všetky suroviny aj s kváskom vymiešame na hladké cesto a dáme kysnúť na teplé miesto asi hodinku.
- 3
Keď nám cesto pekne vykysne rozdelíme si ho na 6 častí.Tie si ušúlame na dĺžku asi 35-40cm a zapletieme vianočku.Položíme na plech s papierom,alebo fóliou na pečenie. Natreme vajíčkom a posypeme mandlami.Takto necháme ešte 30 minút kysnúť.Pečieme v predhriatej rúre.
- 4
Postup pletenia vianočky: http://www.youtube.com/watch?v=DTFuhhQ38Vs
- 5
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu