Kakaové minibábovky s lesným ovocím

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko**** na Štrbskom Plese, 14. decembra 2017
Kakaové minibábovky s lesným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
35 minút
príprava
40 minút
na 165-170 °C

Suroviny

3 ks
300 g
150 g
120 ml
100 g
50 g
1 bal
100 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Pridáme vanilkový cukor, múku preosiatu s kypriacim práškom a kakaom, rozpustené maslo, olej a mlieko.

  2. 2

    Všetko dobre vyšľaháme a vlejeme do vymastených a múkou vysypaných silikónových foriem. Pečieme pri 165 – 170 °C.

  3. 3

    Po vychladnutí bábovky položíme na tanier. Do stredu nastriekame šľahačku a dozdobíme lesným ovocím. Poprášime práškovým cukrom.

Diskusia k receptu