Bábovečka

bebetko - fotkabebetko, 12. januára 2015
Bábovečka
Foto: bebetko

Prvotinka :) Dlho som sa na to chystala, a dnes som sa konecne odhodlala. :) Je mnamkova, aspon pre nas, ale aj tak zaroven Zobraziť celý popisPrvotinka :) Dlho som sa na to chystala, a dnes som sa konecne odhodlala. :) Je mnamkova, aspon pre nas, ale aj tak zaroven by ma zaujmalo ci niekto nema recept na taku babovku ako predavaju balene v obchodoch take drahsie co su, ale su zo strasne krehkeho a neskutocne uzasneho cesta, ak niekto o tom vie sup komentarik :) Taketo dobroty su mojimi oblubenymi ranajkami ale vzdy si radsej urobim svoje ako kupovane :)

12
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1 téglik
1 téglik
2 hrnčeky
1 hrnček
0.5 hrnčeka
3 ks
1 bal
1 bal
1 ČL
1 ČL
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Vsetky suroviny nalejeme a nasypeme do nadoby, je vhodne najprv zmiesat suche suroviny a potom primiesat tie mokre. Vsetkospolu vymiesame metlickou, kym nam nezvnikne spojena, vonava hmota. Ja som robila bielu do ktorej som nasypala cokoladovu ryzu, alemozete si kludne kusok cesta nehat a zmiesat s kakaom aby bola mramorova.

  2. 2

    Formu si vymastime olejom a vysypeme celu struhankou. Ruru si predhrejeme na 180°C a pecieme priblizne hodinku, ako kto, kazdy si to musi odsledovat sam, my mame staru trubu ta uz cosi odzila tak som piekla pol hodinu na 150 °C a potom az dala vysie a piekladalsiu pol hodinu a pre istotu este kontrola spajdlou.

  3. 3

    A po hodinke, vuala RETRO kolacik nasich detstiev na svete, DOBRU CHUT ! :) Urcite by chutila este lepsie ak namiesto posypu cukrom ju zalejeme cokoladovou ganache :)

    Bábovečka - obrázok 3

Diskusia k receptu

bebetko
Mozem odfotit, len sa ponahlam do prace :D tak pridam pozdejsie :)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Na to, že je to prvotina je krásna. Tento recept na bábovku nepoznám musím ju vyskúšať recept vyzerá dobre :-)
rea1
včera som rozmýšľala, že spravím bábovku ale rozhodla som sa, že sa mi nechce. a dobre som urobila (že som neurobila), lebo dnes spravím podľa tvojho receptu. sladká smotana, kyslá smotana ... zaujímavo to zneje, som naozaj veľmi zvedavá. :-))
evanaaa
@bebetko , keďže som čítala tvoj minulý koment, že sa rozhoduješ, čo spraviť, bola som zvedavá a ako vidím, rozhodla si sa pre bábovku, ako prvotina je to vydarené dielo.
bebetko
:) dakujem dakujem za pekne komentariky, a @evanaaa nabuduce robim domace buchty, tak pridam foto ak sa vydaria, a idem podla vaseho receptu :D
smejkad
hm, a ako to vypada s tou cokoladovou ryzou na reze?
mezi
Je to úplne jednoduché, nahraďte 2-3 lyžice múky múkou ryžovou. Prípadne 3-4. Vyskúšajte si to prípadne naraz na dvoch bábovkách. Veľké množstvo múky však nenahrádzajte múkou ryžovou, lebo každou lyžicou bude cesto jemnejšie a krehkejšie až tak, že sa nebude dať krájať.
smejkad
mam polohrubu, moze byt?
a v com vsetkom ju mozem pouzit?
bebetko
Rada by som to pridala v reze ale neviem ako sem vlozim obrazok :D a o akej ryzovej muke je rec? :D Ja som tam davala len cokoladovu ryzu :)
bebetko
Snazila som sa pridat normalnejsiu fotku, ale musela som ju sto krat upravovat a zmensovat lebo bola velka a nechcelo mi ju nacitat, tak kvalita je mizerna...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia