Nátierka z leča

vandica - fotkavandica, 10. septembra 2012

Tento recept som dostala od svojej kamarátky z Hodruše Hámre, kde som jedla tie najlepšie veci v živote ! Takže vrelo odporúčam, či už Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svojej kamarátky z Hodruše Hámre, kde som jedla tie najlepšie veci v živote ! Takže vrelo odporúčam, či už prírodu, alebo to najlepšie jedlo :) !

Suroviny

1 kg
1 kg
5 ks
5 ks
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Z papriky vykrojíme vnútro a všetko (papriku, paradajku, cibuľu, feferóny) nakrájame.

  2. 2

    Papriku, paradajku, cibule, feferónky a mäso spolu zmiešame a dáme variť na dve hodiny.

  3. 3

    Ešte teplé dáme do zaváracích pohárikov a zaviečkujeme. Poháriky vložíme do hrnca s teplou vodou na 20 min. od bodu varu. Hotovo! :)

Diskusia k receptu

fialka49
Toto milujeme, skutočne je vynikajúce a čo je hlavné: rezerva pre hocijakú príležitosť.
vierutt
Ahoj, Varecháči, práve som sa zaregistrovala, pretože chcem reagovať práve na tento recept, inak som tu každý deň. Robím už roky takúto nátierku - pracovný názov TOUSTY. Seanka, v mojej verzii je samozrejme aj soľ, vegeta podľa chuti a ešte 2 hlávky cesnaku. Keď sa zmes uvarí, pridávam 2 dl oleja. Ostatné ako Vandica. Po celý rok využívam rôzne - na špagety, na pizzu, ale hlavne na rýchle občerstvenie pre návštevu - takto: Na plech dáme rozpustiť maslo, poukladáme krajce chleba, navrstvíme TOUSTY (hrúbka podľa chuti, ale stačí 3 mm?- treba vyskúšať) a nakoniec nastrúhaný syr, necháme v rúre zapiecť, otvoríme fľašku vína a debatujeme a pojedáme, popíjame
vierutt
Zabudla som napísať, že ja všetko meliem na mäsovom mlynčeku
lacquer
Prave to varim, dufam ze si pochutname...ale pridam aj ten olej ako pisala vierutt sa mi to zda lepsie na uschovu do zimy a samozrejme aj koreniny a sol...o desiatej mam zavarene dufam
vierutt
frezia68, aroooo, smorko, ďakujem za privítanie, zatiaľ som viac rád získala od Vás ja




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia