Korytnačka

barboraklukava - bez fotkybarboraklukava, 14. januára 2015

Korytnačka pre milovníkov zvierat :)

180 minút
príprava

Suroviny

Šalát:
2 x 340 gramov
2 x 470 gramov
8 kusov
2 x 420 mililitrov
600 gramov
2 kusy
Ozdoby:
200 gramov
100 gramov
1 kus
30 koliesok
1 kus
10 listov
4 steblá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila menší plech, misku a štamperlíky na nohy.Do plechu,misky a štamperlíkov som si dala mikroténový sáčik aby mi išiel korpus ľahšie vytiahnuť.

  2. 2

    Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si ozdobíme boky torty s plátkovým syrom. Do stredu torty umiestnime telo korytnačky, na ktoré poukladáme kolieska salámu. Hlavu si urobíme z mocarely a ozdobíme dvoma klinčekmi a kúskom papriky. Listy šťaveľu a nastrúhanú pažítku prichytíme tenkou cvernou a ku korpusu pripevníme špáradlom. Z červenej papriky si povykrajujem lístky a navlečieme ich na špajdľu a pripevníme do korpusu. Na záver si nastrúhame syr a posypeme prázdne miesta korpusu ako posledné si vyrežeme číslo z hrubšieho plátku syra a pomocou špáradla ho pripevníme ku korpusu.

  3. 3

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

motyka
Šalát na vaječnú tlačenku robím aj ja. Ale do formy srnčieho chrbáta.
Ale ten Tvoj nápad robiť z toho také prekrásne slané torty? No to je za 100*. Máš ich nádherné. Pokúsim sa o niečo na Jozefa.
Ďakujem za suuuuuper nápad.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha




Ďalšie recepty