Foto: barboraklukava
Korytnačka pre milovníkov zvierat :)
príprava
Suroviny
Šalát: | |
2 x 340 gramov |
|
2 x 470 gramov |
|
8 kusov |
|
2 x 420 mililitrov |
|
600 gramov |
|
2 kusy |
|
Ozdoby: | |
200 gramov |
|
100 gramov |
|
1 kus |
|
30 koliesok |
|
1 kus |
|
10 listov |
|
4 steblá |
|
Postup
-
1
Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila menší plech, misku a štamperlíky na nohy.Do plechu,misky a štamperlíkov som si dala mikroténový sáčik aby mi išiel korpus ľahšie vytiahnuť.
- 2
Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si ozdobíme boky torty s plátkovým syrom. Do stredu torty umiestnime telo korytnačky, na ktoré poukladáme kolieska salámu. Hlavu si urobíme z mocarely a ozdobíme dvoma klinčekmi a kúskom papriky. Listy šťaveľu a nastrúhanú pažítku prichytíme tenkou cvernou a ku korpusu pripevníme špáradlom. Z červenej papriky si povykrajujem lístky a navlečieme ich na špajdľu a pripevníme do korpusu. Na záver si nastrúhame syr a posypeme prázdne miesta korpusu ako posledné si vyrežeme číslo z hrubšieho plátku syra a pomocou špáradla ho pripevníme ku korpusu.
- 3
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ten Tvoj nápad robiť z toho také prekrásne slané torty? No to je za 100*. Máš ich nádherné. Pokúsim sa o niečo na Jozefa.
Ďakujem za suuuuuper nápad.