Hubová polievka

bojar - bez fotkybojar, 27. augusta 2010
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
1 ks
4 - 6 ks
8 - 10 ks
4 - 5 lístkov
2 PL




Postup

  1. 1

    Na omastku speníme ma drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky nakrájané hlavy hříbov, (nohy možeme usušiť) mezi prsty rasce a koreniny. Chvílku za občasného miešania dusíme.

  2. 2

    Zalejeme vodou a huby uvaríme do maka.

  3. 3

    Zo smotany a múky si pripravíme zátrepku a polievku zahustíme. Dochutíme octom a cukrom

Diskusia k receptu

tetuska
Nedávam smotanu, ale robím haluštičky a dávam veľa zeleniny...
bojar
za soľ sa omlúvam, ale do mojej polievky nepatria žiadne halušky ani zelenina, to je iná úplne iná pesnička
voz12
dˇakujem bohu za huby, ,milujem ich kedˇich zbieram a tiež kedˇich jem,sú skoro také vdˇačné ako zemiačiky
evusik
samozrejme, že do takejto polievky nepatrí zelenina ani halušky, lebo to je hubová na kyslo ..... a takú robievam aj ja a je to fajnová dobrotka :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia