Pena z bielej čokolády na mrkvovej piškóte
Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 4. novembra 2015
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 4. novembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Pena (mousse): | |
| 250 ml |
|
| 400 ml |
|
| 50 ml |
|
| 20 g |
|
| 5 ks |
|
| Mrkvová piškóta: | |
| 3 ks |
|
| 200 g |
|
| 20 g |
|
| 200 ml |
|
| 100 g |
|
| 200 g |
|
| 6 g |
|
| 6 g |
|
| 4 g |
|
| 120 g |
|
| Poleva: | |
| 30 g |
|
| 2 plátky |
|
| 250 ml |
|
Postup
-
1
Mrkvová piškóta: Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom. Pomaly za stáleho miešania pridávame olej, múku, sódu, kypriaci prášok a škoricu.
- 2
Nakoniec primiešame orechy a nastrúhanú mrkvu. Pečieme vo vymastenej a pomúčenej forme pri 180 °C 40 minút.
- 3
Pena (mousse): Čokoládu spolu s mliekom roztopíme vo vodnom kúpeli. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Všetko spojíme a postupne zapracujeme vyšľahanú smotanu a sneh z bielkov.
- 4
Poleva: Mrkvový džús zahrejeme s cukrom. Želatínu necháme napučať v studenej vode a pridáme k džúsu. Na mrkvový piškótový korpus nanesieme mousse a polejeme vychladnutou polevou. V chladničke necháme postáť aspoň dve hodiny.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu