Studená pomarančová polievka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. apríla 2014

Už aj dnes bolo veľmi teplo,čaká nás leto:-)Pripravila som osviežujúcu ovocnú polievku,jej chuť si možno získa aj vás...

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 dcl
2 dcl
2 ČL
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Potrebujeme dobre umytý,ešte lepšie chemicky neošetrený pomaranč,z ktorého nastrúhame trochu kôry do misky a trochu si necháme na zdobenie. Do misky pridáme džús,jogurt,cukor,vanilkový cukor(už si aj ja vyrábam doma) a šťavu z celého pomaranča.

    Studená pomarančová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko mixérom vymiešame a dáme do chladničky.

    Studená pomarančová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vaječný bielok so štipkou soli vyšľaháme na tuhú penu a lyžičkou z nej zavárame do vriacej vody väčšie halušky,budú vložkou do polievky. Povyberáme ich do studenej vody a necháme odkvapkať.

    Studená pomarančová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre vychladenú polievku naberieme do misiek,priložíme snehové halušky a ozdobíme stružlinkami pomarančovej kôry a lístkom medovky alebo mäty. Komu vadí,môže polievku po vychladení precediť a zbaviť ju tak kúskov kôry a zdobenie kôrou vynechať:-)

Diskusia k receptu

mijaita
Dělám bílkové noky do ptačího mléka, proč ne do pomerančového koktejlu :-) To se mi líbí, to udělám!
safran
páči sa mi. naozaj všetky citrusy ochladzujú :-)
radost
ovocné polievky z domáceho ovocia robievam..síce troška inak..to neva..láka ma skúsiť i tento postup..trebárs i s pomarančom..:-)
kukulienka71
@safran ,žeby zato rástli citrusy v tých teplejších krajinách?:-)príroda si to teda vie zariadiť! som rada,že sa ti páči:-) @radost ,moja babka varievala čerešňovú kyselkavú mliečnu v lete,a robila som aj so Solamylom už z nejakého kompóty,veľmi dávno to bolo. Táto má tú výhodu,že ju netreba variť.Budem rada,ak skúsiš.Ďakujem vám:-)
anina6
mám rada studené ovocné polievky, na leto veľmi osviežujúce. dík za recept, ukladám si ho @kukulienka71.
pusta
úžasná osviežujúca ovocná polievka, iná ako tie najznámejšie ako napr. jahodová, višňová, melónová...iné, ale vynikajúca.
klobúk dole a palec hore (y)pred tvojou šikovnosťou, ako si sa vyhrala s úžasnou chuťou a fantastické foto, ktoré priam ponúka vybrať rovno z obrazovky pc a ochutnať :P
kukulienka71
@anina6 ,tvoj názor ma po vyskúšaní bude zaujímať,ďakujem ti:-) @pusta ,pozriem si aj iné recepty,v lete sa budú hodiť,táto je fakt ochladzujúca s pomarančom a jogurtom.Ďakujem za uznanie,ani si toľké nezaslúžim:-P
lusinkab
Tak to je teda zaujimave :-) ovocne polievky som este neskusala aj ked v jednej knizke co mam je ich neurekom tak preco nevyskusat tuto tvoju :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia