
Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj...

Zemplínske plnené placky
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ...

Dusené huby s paradajkami
Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

Farebná čokoláda
Chcete mať farebnú čokoládu na zdobenie mafiniek, zákuskov alebo pohárov? Jednoduché.

Šalát Nicoise s marinovaným tuniakom
Vajcia uvaríme natvrdo. Fazuľové struky krátko predvaríme. Zemiaky uvaríme domäkka a opečieme s predvarenými fazuľovými...

Cesnakový olej - všestranné využitie
očistíme cesnak a rozmixujeme . Dáme do umeleho kýblika alebo do poharika a zalievame obome olejmi...

Zemiakovo - šampiňónové knedličky s fazuľkou a smrčkami
Knedličky: Šampiňóny rozmixujeme.

Bryndzová polievka
Bryndzu, maslo, mletú červenú papriku a mlieko premiešame a zalejeme vodou z uvarených zemiakov. Chvíľu spolu povaríme....

Tvarohovo ovocný koláč
Tento recept som dostala od jedného môjho priateľa a najradšej by som ho robila stále, pretože...

Koláčik s čučoriedkami
Všetko zvlášť - staré osvedčené recepty. A spolu vynikajúci slávnostný koláčik, ktorý naša rodina...

Zazvorovo-škoricové keksy
Zrovna dnes som ho po prve robila je vynikajúci aspon mne velmi chutí

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Segedínsky guláš Tina
Moje časom nabrané skúsenosti, počas môjho varenia pre moju rodinku.

Študentský hummus
Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Bezlepkové rustikálne žemle
Dnes sme sa pohrali s našou múkou Promix BETA a vykúzlili sme z nej takéto krásne žemle....

Mini bulky s pikantní klobásou a parmazánem
Tak opět něco křupavého a pikantního. Super k pivu a vínu. Jsou výborné, ...

Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Paradajková omáčka so slivkovým lekvárom
Paradajkové alebo tomatové omáčky sú v nespočetnom množstve. Ja pridám svoju obľúbenú, ktorú varievam dlhé...

Kapustnica starej mamy
Prebratú šošovicu namočíme asi na 2 hodiny do vody. Kapustu dáme variť do vody aby voda...

Zapekané kuracie prsia s brokolicou
Kuracie prsia umyjeme, okoreníme a uložíme do zapekacej misy.

Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem...

Cubana
Vynikajúce rizoto s červenou fazuľou, paprikou, baby kukuričkami a paradajkami :)

Vodové oblátky
Tento recept si sem dávam skôr pre seba, pretože tento rok sa nám papier s receptami...

Bryndzové pirohy z tvarohového cesta
Milujem bryndzu a preto som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý už mám asi 3 roky odložený...

Bezlepkové fazuľové fašírky
Chutné a ľahké na prípravu, z jednej plechovky červenej fazule spravíte 8 fašírok.