Rumové venčeky

orchidea - fotkaorchidea, 16. decembra 2013
Rumové venčeky
Foto: orchidea

Medzi obľúbené a každý rok pečené vianočné pečivo som zaradila tentokrát aj recept, ktorý som našla v jednej krásnej kuchárskej knihe a pretože som už veľmi dávno na "varechu" nič nepridala, rozhodla som sa ponúknuť tento recept. Krásne vianočné pečenie "varecháči" a sladké Vianoce.

42
porcií

Suroviny

300 g
100 g
100 g
150 g
1 ks
2 PL (um)
štipka
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosiať, pridať práškový cukor, štipku soli, nastrúhanú čokoládu, nakrájaný zmäknutý tuk, vajíčko a rum. Vypracovať cesto. Zabaliť do potravinovej fólie a odložiť na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto rozdeliť na dve časti a z každej vyšúľať valček hrubý ako ceruzka. Potom nakrájať na 10 cm kúsky a po dva spolu spliesť. Spojiť do venčeka, potrieť vajíčkom a pritlačiť potretou stranou do nasekaných mandlí alebo mandľových lupienkov.

    Rumové venčeky - obrázok 2
  3. 3

    Venčeky klásť na plech vyložený papierom na pečenie a piecť pri teplote 180 stupňov 13-15 minút.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
krásne, bez vykrajovania, ale zapletať - to si tiež vyžaduje šikovmé prstíky…
len by som do názvu pridal aj slovo "čokoládové", nech sa odlíšia od ostatných….
veľa sladkých dní bez cukru a samé dobré chute aj chúťky želám:)
Ďakujem za komentáriky @jamarlen - to zapletanie nie je problém, určite by si to zvládol a čo sa týka názvu...tak bol uvedený v knihe z ktorej som recept použila tak som ho nechcela meniť ale mne by sa tam tiež to "čokoládové" hodilo...:) pekné vianočné sviatky.

Pridaj komentár k receptu: