Všetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je individuálne, všetko od oka, aneb koľko zostalo, toľko som Zobraziť celý popisVšetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je individuálne, všetko od oka, aneb koľko zostalo, toľko som pridala a použila. Samozrejme hustota hmoty je dôležitá, pretože sa musia dať tvarovať (zmes nesmie byť moc riedka).
príprava
Suroviny
| 200 g kvalitná |
|
| 3 lyžice studená a viac |
|
| 2-3 lyžice (podľa potreby) |
|
| 100-150 ml |
|
| pomleté (mandle) |
|
| pomleté (maslové sušienky) |
|
| čo by sa tam hodilo |
|
| Na obalenie: | |
| pomleté (sušienky) |
|
Postup
-
1
Rozpustíme si čokoládu, pridáme smotanu, kávu a likér Amareto (všetko nad parou). Miešame dovtedy kým sa všetky suroviny nespoja.
- 2
Keď zmes vychladne, pridávame pomleté orechy (vlašské, mandle...), pomleté piškóty, prípadne sušienky... Všetko to čo by sa tam hodilo a čo by zahustilo zmes. Ja som ešte pridávala likér, lebo to nemalo šťavu :)
- 3
Zo zmesi vytvoríme guľky a obaľujeme ich v posekaných piškótach.
- 4
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu