Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. mája 2015

Dnešný prvomájový deň sme oslávili v zelenom šate..

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne
1 PL
2
1 PL
podľa chuti
 na vyprážanie
Príloha:




Postup

  1. 1

    Najprv som si ošúpala zemiaky a dala som ich variť v osolenej vode 7 minút..povarené som scedila a pokrájala som ich na hranolky..takto zemiaky zostanú krásne biele..zemiakové hranolky som piekla v horúcom oleji..hotové som nechala odkvapkať na kuchynskom papieri...

    Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    morčacie rezne som troška vyklepala, osolila, okorenila..pripravila som si z vajec, smotany,múky, soli cestíčko, do ktorého som pokrájala umytú brokolicu..rezne som najprv okúpala v múke a potom obalila v cestíčku a vyprážala v rozohriatom tuku..vypražené rezne som ukladala na kuchynský papier..

    Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hotové jedlo som uložila na pripravené taniere..podávala som ich so zaváranou domácou kápiou..prajem dobrú chuť..

    Morčacie rezne v brokolicovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Prekrásne, aj výborne si navarila. Pre mňa nový poznatok - do cestíčka
- kyslá smotana a brokolica. Asi sú tie rezne oveľa krehkejšie. Mám pravdu? Fajnový prvomájový obed.
klukodvody
Tak u nás by nebyla neděle bez řízku a průběžně opakuji to co znám .Takže moc a moc děkuji za recept a zase bude změna .To je ovšem paráda a už se těším na vyzkoušení protože to vypadá moc a moc dobře a tak 5***** a k.k. jsou jasné krásný pohodový den .
mariamka
zaujimave, rezne v brokolicovom ceste som este nevyprazala, ty vymyslis aj nevymyslitelne :)
izabella929
@motyka ,smotana dala cestíčku v spojení s brokolicou šmrnc..)ale inak, veľmi nám chutila presne tak ako pred nedávnom som skúšala orechy..oba cestíčka sú výborné..)@klukodvody , nuž ja som už taká, skúšam vždy nové kombinácie a chute..teší ma to, niekedy chutí viac, inokedy menej, ale vyskúšala som..doporučujem, nemusíš sa tej chute obávať..možno by som pridala ešte strúhaný muškátový oriešok, ale iba štipku, aby nepotlačilo chuť brokolice...)@afataga , tiež ma prekvapila tá chuť, príjemne..)@mariamka , máš pravdu ja som toho tu už veľa pokombinovala, ale zatiaľ ma tie chute nesklamali..Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
klukodvody
@izabella929 já tam nic nepřidám ,mám rád když cítím chuť jen toho co tam má být a doplňovat do tohoto další koření by byl hřích .Dám vědět jak budeme mít boule za ušima jak nám bude chutnat .Krásný májový u nás propršený večer ,všechno je odkvetlé a tak jsem ani nemohl políbit manželku pod rozkvetlou třešní .
jamarlen
krásna porcia, aj tá kápia k tomu, fantastické nezdravé jedlo,,,,:)
inšpirovala si ma však - cestíčko podľa teba aj s brokolicou zahustíme trochou strúhanky a pridáme jemne narezančekované mäsko- tak už bude stačiť iba šalát, a ku krásnym hranolčekom /zaujímavo si ich veru predpripravila/, urobíme pečený karfiol, no radšej až o týždeň ---
zdravím!
frezia68
Pri pohľade na to chutné jedlo,vypínam Varechu,lebo mám hlad ,to by ale chutilo :-)
izabella929
@terinka55 ,@klukodvody , pochopitene, že nemusíš nič pridávať, pokiaľ ti takto chutí,.,,nám to veľmi chutilo..)@jamarlen ,občas musíme aj zhrešiť...práve to nám nejviac chutí, čo by sme nemali jesť..)@mesiar50 ,som presvedčená, že by vám toto mäsko chutilo.-)@frezia68 , moja milá aspoň sa troška pokochaj v tej dobrotke.-)@mijaita , možno máš pravdu.-)@tatranka , teším sa, že sa ti môj nápad páči..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
klukodvody
Komentář větší než sem ,jsem dal na zážitky ,tak koho můj názor zajímá ,podívejte se tam .
marienka44
@Izabella929 , zaujímave cesticko. Len ja si myslím, že cesticko z 2 vajec a 1 PL smotany bude určite málo na 4 šnicle. Ked sa zvýsi pocet reznov, umerne treba zvacsit aj objem cesticka.
Tá brokolica sa mohla pridat aj naparená, lepšie by sa s nou pracovalo, myslím si.
izabella929

@marienka44 ,brokolicu som pokrájala na drobné kúsky, ktoré sa počas vyprážania pod pokrievkou stihli opiecť tak, ako nám chutia..mne sa s ňou pracovalo dobre a bolo to veľmi chutné jedlo...ďakujem pekne za milý komentár..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia