Foto: jody
Zostala mi jedna porcia perkeltu, no hádam to nevyhodím?! :-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno.
-
2
Koreňovú zeleninu nakrájame na šikmé kúsky.
-
3
Rajčinu tiež nakrájame na drobno.
-
4
Udusíme cibuľku a na ňu nasypeme koreňovú zeleninu, ktorú chvíľku poopekáme.
-
5
Po chvíli pridáme cesnak a opražíme ho spolu so zeleninou tiež.
-
6
Pridáme aj za hrsť krúpov, premiešame.
-
7
Šupneme tam aj rajčinu, ...
-
8
... podlejeme horúcou vodou a varíme.
-
9
Po chvíli (záleží od toho, ako nahrubo je nakrájaná zelenina) pridáme mrazený hrášok a dovaríme.
-
10
Ako sa polievka varí, kurča z perkeltu vykostíme a zbavíme kože, mäso pokrájame na malé kúsky a spolu so šťavou vložíme do hotovej polievky a necháme prehriať.
-
11
Naložíme koľko sa komu ráči. Prajem dobrú chuť. :-)
dobru chut!!!
Ako na to:
Umyjeme kura, vyrežeme trtol a rozporcujeme kura na osminky, necháme stiecť od vody. Očistíme cibuľu a pokrájame ju na tenučké pásiky, opečieme do zlatista na oleji. Pridáme papriku, premiešame, pridáme kura, premiešame a presmahneme (max. 1 minútu! aby paprika nezhorela), osolíme, podlejeme vodou. Dusíme na malom ohni cca 40 minút, pokiaľ sa nebude mäso oddeľovať ľahko od kosti. Občas premiešame. Zmiešame smotanu s múkou a podľa potreby s mliekom a vlejeme do uvareného mäsa. Necháme povariť 5 minút. Miešame, aby sa múka nepripálila. Podávame s cestovinou alebo haluškami.