Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky fotorecept
Foto: cesminaz
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)
Suroviny
1 kg cca |
|
2 ks veľká mäsitá |
|
1-2 ks veľká |
|
2 ČL |
|
1 PL kopcovitá (alebo paradajkové pyré) |
|
1/4 ks |
|
3-4 ks mäsité |
|
podľa potreby |
|
1/2-1 ČL |
|
4 dcl cca na podliatie |
|
Postup
-
1
Najprv si všetko dopredu pripravíme..nakrájame si mladé fazuľkové struky na cca.1cm.Potom cibulu na menšie kocky a taktiež niaku farebnú mäsnatú papriku,ja som dala červenú a ešte 3-4 paradajky.
-
2
V jednej panvici na masle chvíločku popečieme paprikovú pastu...
-
3
..pridáme 1pl salçe a zasa trocha popečieme...
-
4
pridáme nakrájanú cibulu a papriku,osolime,dobre premiešame a necháme 2-3 minutky spolu poškvrčať..
-
5
..následne dáme fazulku a znova premiesame ...
-
6
a nakoniec paradajky...
-
7
Celé osolíme a ochutíme 0,5-1kl tureckou čiernou paprikou ISOT.
-
8
Podlejeme cca.4dcl vody a zakryté dusíme do mäkka.Neudám čas,lebo sú rôzne fazulky a ich čas prípravy je rôzny :-) takže si to sledujte..
-
9
Moja bola hotová za 25minut :-) Ostalo tam presne dosť šťavy nato,aby ste si vedeli namáčať aj chlebík ;-P Alebo je to skvelá príloha k zemiakovej kaši-pyré,alebo k ryži ;-D Dobrú chuť
*****