Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 26. augusta 2014
Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Suroviny

1 kg cca
2 ks veľká mäsitá
1-2 ks veľká
2 ČL
1 PL kopcovitá (alebo paradajkové pyré)
1/4 ks
3-4 ks mäsité
 podľa potreby
1/2-1 ČL
4 dcl cca na podliatie




Postup

  1. 1

    Najprv si všetko dopredu pripravíme..nakrájame si mladé fazuľkové struky na cca.1cm.Potom cibulu na menšie kocky a taktiež niaku farebnú mäsnatú papriku,ja som dala červenú a ešte 3-4 paradajky.

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej panvici na masle chvíločku popečieme paprikovú pastu...

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..pridáme 1pl salçe a zasa trocha popečieme...

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridáme nakrájanú cibulu a papriku,osolime,dobre premiešame a necháme 2-3 minutky spolu poškvrčať..

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..následne dáme fazulku a znova premiesame ...

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a nakoniec paradajky...

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Celé osolíme a ochutíme 0,5-1kl tureckou čiernou paprikou ISOT.

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlejeme cca.4dcl vody a zakryté dusíme do mäkka.Neudám čas,lebo sú rôzne fazulky a ich čas prípravy je rôzny :-) takže si to sledujte..

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Moja bola hotová za 25minut :-) Ostalo tam presne dosť šťavy nato,aby ste si vedeli namáčať aj chlebík ;-P Alebo je to skvelá príloha k zemiakovej kaši-pyré,alebo k ryži ;-D Dobrú chuť

    Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

pusta
perfektné jedlo, veľmi chutné, jednoducho super - gratulujem :-)
*****
jozka2
toto jedlo poznam,jedavam to u mojich tureckych priatelov,je to velmi chutne jedlo.
cesminaz
@pusta :-) dakujem za mile slova aj za * @jozka2 ano je to velmi popularne jedlo najmä v sezone fazulky ;-) @izabelka mila dakujem za tvoju pochvalu :-) a som rada,ze sa ti jedlo paci ;-P
majsterka
jednoduché ,dobré jedlo,bola som na dovolenke v Turecku tam som ho jedla prvý krát ,doma som pripravila s bielej fazuľky ,bolo fajn
gabriele
vyborne jedlo...aj ja ho varievam...najradsej mam mix fazuliek-super nano giallo...gusty...merveille de piemonte...sice po obvareni "zazracna piemontska" strati farbu, ale tato kombinacia roznych tvarov a farieb je nielen pekna na pohlad, ale aj velmi chutna...inac da sa to dat aj do poharov a zavarit...staci pridat pre istotu lyzicu-dve vinneho octu alebo viac paradajok...a potom pouzit len tak, ako pises, s chlebikom...k cestovinam...k masu alebo pod maso...fazulky su moja srdcovka :)...a tento rok sa im mimoriadne dari...takze az do jesene kazdy tyzden bude u nas fazulka na tisic roznych sposobov :)
boxik
Vyzerá to dobre a určite aj chutí , vďaka za ďalší recept na využitie toho ročnej viac než bohatej úrody, prospieva jej vlhké počasie, zelenej fazuľky.
cesminaz
@majsterka @methi @boxik @mamatata2 @terinka55 @kukulienka ..som velmi rada,ze sa vam receptik paci ;-P a dakujem vam za mile komentiky :-) @Gabriele ..dakujem za tvoj komentik :-) ..fazulkam sa aj u nas tento rok mimoriadne dari ;-D a presne ako pises,aj ja som uz tento rok naodkladala 30x7dcl poharov na zimu ;-) len tak fazulku s paradajkami..davam tiez viac paradajok,alebo ak su paradajky velmi sladke,tak dam pre istotu zo 2pl octu.No a potom si fazulky vychutnavame aj v zime ;-P