Mrazený malinový dezert v bezlepkových keksoch Mariela
Nechce sa vám piecť a máte chuť na nejakú dobrú maškrtu? Čo takto “mraziť”? Zaspomínajte si s nami na časy minulé, kedy bola “in” Zobraziť celý popisNechce sa vám piecť a máte chuť na nejakú dobrú maškrtu? Čo takto “mraziť”? Zaspomínajte si s nami na časy minulé, kedy bola “in” ruská zmrzlina. Pre tých, ktorí ju nepoznajú – bola to vanilková zmrzlina medzi dvomi oblátkami. My sme dnes pre vás pripravili niečo podobné – ale bezlepkové a ovocné. Tak poďme na to!
Zdroj: https://novalim.net/mrazeny-malinovy-dezert-keksoch-mariela/
porcií
príprava
Suroviny
| 1 bal. |
|
| 400 g mrazené |
|
| 4 PL (alebo med, trstinový cukor) |
|
| 250-300 g (alebo bezlaktózová smotana) |
|
| Na ozdobu: | |
| (lístky) |
|
| čerstvé |
|
Postup
-
1
Mrazené maliny, jogurt a javorový sirup dáme do kuchynského robota a rozmixujeme na hladkú hmotu.
- 2
Na dno väčšej plastovej nádoby s vrchnákom poukladáme vedľa seba 4-6 keksov Mariela, na ne nanesieme malinovú zmrzlinu a na vrch opäť poukladáme rovnakým smerom ako naspodu ďalšie keksy.
- 3
Nádobu dôkladne uzatvoríme a dáme aspoň na štyri hodiny do mrazničky (najlepšie cez noc).
- 4
Pre podávaním dezert z mrazničky vyberieme asi pol hodinu vopred, aby povolil a dal sa nakrájať. Krájame presne podľa tvaru keksov, a keďže sa spodné kekse od zmrzliny rozmočili, každú porciu podložíme ešte jedným keksom navyše.
- 5
Mrazený malinový dezert ozdobíme čerstvými malinami a lístkami mäty.
Tiež zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu