Nepečené úliky
Nepečené úliky

Kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 5. októbra 2023
Kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami
Foto: kucharocka123

Nepečené včelie úliky s vlašskými orechami a kakaovými sušienkami plnené kakaovým krémom.

30
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

100 g
100 g
1-2 PL
100 g
1 PL
1/2 PL (alebo rumová aróma)
Krém:
100 g
75 g
1 PL
pár kvapiek
Na uzatváranie úlikov:
cca 25-30 ks
Na vysypanie formičky a posypanie úlikov:




Postup

  1. 1

    Kakaové sušienky najemno rozdrvíme v sekáčiku alebo rozvaľkáme v plastovom vrecku. Orechy zomelieme a zmiešame spolu so sušienkami. Pridáme maslo, kondenzované mlieko, kakao a rum alebo arómu. Vymiesime husté formovateľné cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na cca 15 minút do chladničky.

  2. 2

    Z masla, kondenzovaného mlieka, kakaa a rumovej arómy vyšľaháme krém. Maslo aj kondenzované mlieko musia mať približne rovnakú teplotu, aby nedošlo k zrazeniu krému. Najprv vyšľaháme maslo, postupne pridávame kondenzované mlieko, nakoniec zašľaháme kakao. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou cukrárskou špičkou a odložíme na cca 10 minút do chladničky.

  3. 3

    Formičku na včelie úliky vysypeme práškovým cukrom. Z cesta odoberieme malý kúsok, medzi dlaňami vyformujeme guľôčku, ktorú môžeme ešte obaliť v cukre (množstvo cesta a veľkosť guľky prispôsobíme veľkosti formičky). Guľôčku vložíme do formičky a cesto dôkladne zatlačíme a zarovnáme. Okrúhlou rukoväťou varešky urobíme otvor, ktorý pomocou zdobiaceho vrecka naplníme krémom a ihneď uzatvoríme piškótou plochou stranou navrch.

  4. 4

    Formičku po vybratí každého úlika vyčistíme metličkou a opäť vysypeme cukrom. Postup opakujeme, kým minieme všetko cesto.

  5. 5

    Naplnené úliky necháme pár hodín stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia