Kakaovo-orechové včelie úliky so sušienkami
Foto: kucharocka123
Nepečené včelie úliky s vlašskými orechami a kakaovými sušienkami plnené kakaovým krémom.
porcií
príprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
1-2 PL |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1/2 PL (alebo rumová aróma) |
|
Krém: | |
100 g |
|
75 g |
|
1 PL |
|
pár kvapiek |
|
Na uzatváranie úlikov: | |
cca 25-30 ks |
|
Na vysypanie formičky a posypanie úlikov: | |
|
Postup
-
1
Kakaové sušienky najemno rozdrvíme v sekáčiku alebo rozvaľkáme v plastovom vrecku. Orechy zomelieme a zmiešame spolu so sušienkami. Pridáme maslo, kondenzované mlieko, kakao a rum alebo arómu. Vymiesime husté formovateľné cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na cca 15 minút do chladničky.
- 2
Z masla, kondenzovaného mlieka, kakaa a rumovej arómy vyšľaháme krém. Maslo aj kondenzované mlieko musia mať približne rovnakú teplotu, aby nedošlo k zrazeniu krému. Najprv vyšľaháme maslo, postupne pridávame kondenzované mlieko, nakoniec zašľaháme kakao. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou cukrárskou špičkou a odložíme na cca 10 minút do chladničky.
- 3
Formičku na včelie úliky vysypeme práškovým cukrom. Z cesta odoberieme malý kúsok, medzi dlaňami vyformujeme guľôčku, ktorú môžeme ešte obaliť v cukre (množstvo cesta a veľkosť guľky prispôsobíme veľkosti formičky). Guľôčku vložíme do formičky a cesto dôkladne zatlačíme a zarovnáme. Okrúhlou rukoväťou varešky urobíme otvor, ktorý pomocou zdobiaceho vrecka naplníme krémom a ihneď uzatvoríme piškótou plochou stranou navrch.
- 4
Formičku po vybratí každého úlika vyčistíme metličkou a opäť vysypeme cukrom. Postup opakujeme, kým minieme všetko cesto.
- 5
Naplnené úliky necháme pár hodín stuhnúť v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu