
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...

Slaný bryndzovo-smotanový koláč
Tento koláč naslano je jednoduchý a veľmi chutný. Málo ingrediencií a zvládne ho naozaj každý.

Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...

Domáci chlebík XI-15-2012 – po mojom, s batátom
Slovenský, gazdovský, barčiansky, cmarový, rascový, vyrážkový, ... , ale najviac...

Pečené červené paradajky s omáčkou
Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom...

Čokoládový krém a citrónový sorbet
Čokoládový krém: Oddelíme bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s dvoma lyžicami cukru a amarettom nad parou...

Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi
Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a...

Krémová hubová polievka so sezamovo-ľanovou tyčinkou
Ak máte radi huby, určite si pozrite tento diel seriálu o slovenských dobrotách a nechajte sa...

Šalát s grilovanou hruškou a kozím syrom
Hrušku nakrájame na mesiačiky a opečieme na grile z oboch strán. Kozí syr nakrájame na kúsky...

Vianočný čokoládový koláč s perníkovým korením a pomarančovým lekvárom
Celkom jednoduchá príprava, ale zato vynikajúca chuť vďaka čokoláde, perníkovému koreniu aj pomarančovému lekváru robí z tohto koláča super favorita na rýchle predvianočné pečenie....

Pytt i panna po našom
Dnes som plánovala na večeru robiť gnocchi, preto som si ráno uvarila zemiaky. Môj zámer...

Pulao s cícerom
Suseny cicer si na noc namociem. Rano ho preplachneme a dame do tlakoveho hrnca. Zalejeme...

Hovädzie fašírky na čiernom pive s pečiarkami
Hovädzie fašírky dusené v omáčke z čierneho piva, cibule a pečiarok. Ideálne so zemiakovou kašou......

Kurča na ananáse
V miske zmiešame múku so soľou a korením a kurča obalené v tejto zmesi opečieme z oboch...

Jahodové bábovičky
Jahody, jahody, jahody... v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu... a...

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....

Srnčie mäso na mandliach a tymiane
Srnčie mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme tymianom. Pokvapkáme olejom a necháme...

Tvarohový krémeš
Recept pochádza z knižky "101 receptov a rád z časopisu Slovenka" a je to recept veľmi chutný...

Sýrovo-žloutková polévka
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a rozmícháme, aby se...

Vajičko na celozrnnej žemli
Vajíčko na raňajky si robievam ak sa potrebujem nasýtiť na dlhšiu dobu :) Toto je jedna z...

Naša obľúbená bublanina
Tento koláč pečieme často pre jeho jednoduchosť a rýchlu prípravu. Pečieme ho bez ovocia alebo ako...

Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...

Moravské bochníčky
Dnes som mala v úmysle niečo napiecť. Mali to byt moravské koláčiky, ale tak pekne...

Tofu guľky
Inšpiráciu na tento recept mám odtiaľto z varechy (len ho už neviem nájsť :-( ). Podľa...

Ovocníčkovia
Toto ani tak nieje recept, skôr iba INŠPIRÁCIA na farebný pohárik pre detičky, ktoré nechcú...

Chuťovky s nátierkou z kozieho syra a tvarohu
Klasické chuťovky môžete osviežiť netradičnou nátierkou z kozieho syra a tučného tvarohu. Spolu s cesnakom a bylinkami...

Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...