Mramorová tortička

misha126 - bez fotkymisha126, 18. septembra 2012
Mramorová tortička
Foto: misha126

Túto tortičku pečieme doma na narodeniny a vždy má veľký úspech. Receptík je pospájaný z viac receptov z internetu.

Suroviny

Cesto:
4
240 g
1
150 ml
100 ml teplá
250 g
1
2 PL
Plnka:
1 l
3
150 g
200 g
200 g
Poleva:
250 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme korpus: Bielka s polovicou cukru vymiešame.Žĺtka s vanilkovým cukrom a druhou polovicou cukru vymiešame do penista. Pridáme postupne olej, vodu a poriadne vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame. Potom zľahka vmiešame sneh. Tretinu cesta odlejeme a vmiešame kakao. Tortovú formu (ja dávam priemer 24 cm je pekne vysoká) vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Do stredu postupne dávame kôpky 1 PL tmavé cesto a 2 PL svetlé cesto. Takto to striedame až kým neminieme obe cestá. Dáme do predhriatej rúry. Ja pečiem na 180 °C asi 45 minút. Najlepšie je pichnúť do korpusu špajlu, či sa cesto lepí. Ak nie korpus vyberieme, necháme vychladnúť a 2x prekrojíme.

  2. 2

    Plnka: V mlieku uvaríme puding. Necháme ho vychladnúť. Aby sa nám nespravila na pudingu koža tak ho prikryjeme potravinovou fóliou. Kým nám puding vychladne roztopíme si v mikrovlnke čokoládu. Maslo vymiešame, pridáme roztopenú čokoládu a prešľaháme. Vychladnutý puding si prešľaháme a pomaly pridávame k maslu a čokoláde.

  3. 3

    Poleva: Šľahačku dáme do hrnca a pridáme polámanú čokoládu. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Keď smotana hodí prvú bublinu odstavíme zo sporáka a čokoládu vymiešame do hladka. Necháme vychladnúť.

  4. 4

    Vychladnutý korpus natrieme krémom a následne vychladnutou čokoládou. Zdobíme podľa požiadavky. Moja bola robená pre neter, ktorá miluje film autá tak preto tam je ten mcqueen :)

    Mramorová tortička - obrázok 4

Diskusia k receptu

huck
Krásna a nepochybne chutná tortička. Práve tá kombinácia viacerých Rp ju robí mimoriadnou. Zvlášť pochvaľujem do podrobnosti opísaný postup. Si šikulka. Malý sused ma v sobotu narodky, už viem akou tortou h poteším :)
misha126
ďakujem :) dúfam,že bude chutiť. U nás vždy padne celá :)
ola111
Milá tortička,neterka sa asi veľmi tešila:)
misha126
Ďakujem.........no neterka bola úplne nadšená akurát mcqeen nám trošku pukol no :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia