Perkelt je z bravčových rebierok..úplne čerstvé som dostala od farmára..tento perkelt som jedla vlani v Maďarsku v csárde a môžem potvrdiť, že bol Zobraziť celý popisPerkelt je z bravčových rebierok..úplne čerstvé som dostala od farmára..tento perkelt som jedla vlani v Maďarsku v csárde a môžem potvrdiť, že bol vynikajúci...ja som ho jedla s úžasným maďarským chlebíkom ako páperie..volali ho pastiersky preto, že ho takto pripravujú pastieri v kotliku pri pasení stáda a pridávajú do neho aj čerstvú materinu dúšku..všetko spolu v jednom hrnci...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové rebierka som umyla, osušila..
-
2
pokrájala po rebrách..
-
3
a posekala na malé kocky..
-
4
na rajnicu som dala opiecť pokrájanú slaninu...a ke)d bola opečená pridala som k nej pokrájanú cibuľu..
-
5
pridala som pokrájané rebierka a nechala opäkať, kým sa tekutina neodparí..
-
6
pridala som 2 lyžice lečo a nechala znovu podusiť..
-
7
pridala som soľ, rascu, korenie a červenú papriku..
-
8
podliala asi 2 dl. vodou a nechala dusiť pod pokrievkou na slabom plameni 50.min.
-
9
kým sa rebierka dusili, nakopala som si zemiaky na záhrade...tento rok je krásna úroda..treba ich ale umývať, lebo sú zablatené..
-
10
očistila a pokrájala na mesiačiky..keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky...potrebujú povariť málo, lebo sú skoré...
-
11
až teraz som pridala k perkeltu materinu dúšku, aby prevoňala celé jedlo...pomiešala a odstavila zo sporáka..
-
12
hotové jedlo som naložila na taniere a ja som ho jedla s chlebíkom...prajem vám dobrú chuť..
-
13
ešte jedna z mojich nádherne voňavých ruží...
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Aj ja zháňam materinu dúšku. Vieš poradíť ako ju zohnať.? Mám záhradku. Rada by som si ju pestovala na čaj. Ďakujem. Recepty máš dobré. Pekne nafotené.
www.nahuby.sk/diskusia.php?parent_message_id=1353104,...
majú iba rovnaké latinské rodové meno...
s obrázkami sú tu: www.zahradnictvikrulichovi.cz/vyhledavani/?order_by=shoda&k%5B%5D...