Foto: izabella929
Perkelt je z bravčových rebierok..úplne čerstvé som dostala od farmára..tento perkelt som jedla vlani v Maďarsku v csárde a môžem potvrdiť, že bol Zobraziť celý popisPerkelt je z bravčových rebierok..úplne čerstvé som dostala od farmára..tento perkelt som jedla vlani v Maďarsku v csárde a môžem potvrdiť, že bol vynikajúci...ja som ho jedla s úžasným maďarským chlebíkom ako páperie..volali ho pastiersky preto, že ho takto pripravujú pastieri v kotliku pri pasení stáda a pridávajú do neho aj čerstvú materinu dúšku..všetko spolu v jednom hrnci...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové rebierka som umyla, osušila..
-
2
pokrájala po rebrách..
-
3
a posekala na malé kocky..
-
4
na rajnicu som dala opiecť pokrájanú slaninu...a ke)d bola opečená pridala som k nej pokrájanú cibuľu..
-
5
pridala som pokrájané rebierka a nechala opäkať, kým sa tekutina neodparí..
-
6
pridala som 2 lyžice lečo a nechala znovu podusiť..
-
7
pridala som soľ, rascu, korenie a červenú papriku..
-
8
podliala asi 2 dl. vodou a nechala dusiť pod pokrievkou na slabom plameni 50.min.
-
9
kým sa rebierka dusili, nakopala som si zemiaky na záhrade...tento rok je krásna úroda..treba ich ale umývať, lebo sú zablatené..
-
10
očistila a pokrájala na mesiačiky..keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky...potrebujú povariť málo, lebo sú skoré...
-
11
až teraz som pridala k perkeltu materinu dúšku, aby prevoňala celé jedlo...pomiešala a odstavila zo sporáka..
-
12
hotové jedlo som naložila na taniere a ja som ho jedla s chlebíkom...prajem vám dobrú chuť..
-
13
ešte jedna z mojich nádherne voňavých ruží...
Aj ja zháňam materinu dúšku. Vieš poradíť ako ju zohnať.? Mám záhradku. Rada by som si ju pestovala na čaj. Ďakujem. Recepty máš dobré. Pekne nafotené.
www.nahuby.sk/diskusia.php?parent_message_id=1353104,...
majú iba rovnaké latinské rodové meno...
s obrázkami sú tu: www.zahradnictvikrulichovi.cz/vyhledavani/?order_by=shoda&k%5B%5D...