Pomarančový koláč s cmarom

gabculka - fotkagabculka, 6. októbra 2012
Pomarančový koláč s cmarom
Foto: gabculka

Recept pochádza z knihy Pečieme s láskou 6 - expres recepty do 20 minút. Na recepte ma zaujalo použitie cmaru, nakoľko koláčiky s touto surovinou sú vždy výborné.

20 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Na cesto:
300 g
1 balíček
250 g
1 balíček
4 ks
200 g zmäknuté
125 ml
100 g
Na pokvapkanie:
125 ml
130 g
 nastrúhaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na pokvapkanie uvedieme za stáleho miešania pomarančovú šťavu, cukor a pomarančovú kôru do varu a necháme asi 5 minút povariť. Potom pomarančový sirup odložíme na neskoršie použitie.

  2. 2

    Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a kypriaci prášok. Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajcia, maslo alebo margarín a cmar. Prísady spracujeme elektrický šľahačom najskôr na najnižšom, potom na najvyššom stupni do hladka.

    Pomarančový koláč s cmarom - obrázok 2
  3. 3

    Ručne vmiešame pomarančovú kôru. Ja som pre farebnosť nedala pomarančovú kôru ale kandizované ovocie.

    Pomarančový koláč s cmarom - obrázok 3
  4. 4

    Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Ja mám silikónovú formu, takže mastenie a múčenie odpadáva. Formu vložíme do rúry a pečieme.

    Pomarančový koláč s cmarom - obrázok 4
  5. 5

    Hotový koláč popichápe špajdľou a pomocou lyžice pokvapkáme pripraveným pomarančovým sirupom. Necháme asi 10 minút chladnúť, potom uvoľníme z formy. Priznám sa, ja som tento krok vynechala a aj tak zmizol koláčik zo stola....

    Pomarančový koláč s cmarom - obrázok 5

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Pekný koláčik :-))) ak nechceš,aby kandizované ovocie padlo dole,najprv ho obal v múke a tak pridaj do cesta a bude pekne v celom koláči :-)

Pridaj komentár k receptu: