Fantastický malinový tart fotorecept
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
350 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Náplň: | |
350 g |
|
100 ml |
|
50 g |
|
2 PL (Gustin) |
|
Poleva: | |
150 ml |
|
200 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme mlieko a roztopené maslo a natlačíme do formy na tart (priemer 26-28cm). Aby sa potom lepšie tart z formy vyberal, môžeme formu vystlať potravinovou fóliou a na ňu natlačíme sušienky.
-
2
Malinová náplň: Maliny dáme do hrnca, pridáme vodu, cukor a necháme pár minút variť. Keď už sú rozvarené, pridáme škrob a varíme ešte chvíľu do zhustnutia. Necháme trochu vychladnúť a nie celkom horúce nalejeme na korpus. Dáme do chladu, kým pripravíme ganache.
-
3
Poleva: Šľahačkovú smotanu a čokoládu dáme na platňu zohriať. Za občasného miešania necháme roztopiť čokoládu. Hotovú ganache stiahneme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Polevu nanesieme na malinovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.
Diskusia k receptu