Punčové rezy

micino - bez fotkymicino, 20. decembra 2014
Punčové rezy
Foto: micino

Niekde na nete nájdený vynikajúci recept na punčáky. Podaril sa na prvý krát. Síce nevyzeral tak ako ten z videoreceptu, ale chuť mal vynikajúcu. Zobraziť celý popisNiekde na nete nájdený vynikajúci recept na punčáky. Podaril sa na prvý krát. Síce nevyzeral tak ako ten z videoreceptu, ale chuť mal vynikajúcu. :) http://www.akosatorobi.sk/video/2000/puncove-rezy-recept-na-puncovy-kolac

Suroviny

4 ks
6 PL
180 g
200 g
1 ČL
700 ml
250 ml
100 ml
100 ml (um)
100 ml
1 ks
250 g
2 PL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Cesto: Oddelíme žĺtky a bielky. Do bielkov dáme 2 PL práškového cukru, vyšľaháme do snehu. Žľtka vymiešame s ostatným, práškovým cukrom, pridáme vodu, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Žĺtkové cesto premiešame s vyšľahanými bielkami, vylejeme na pečiaci papier a pečieme 10-15 min. pri teplote 180 stupňov celzia. Postup aj so surovinami opakujeme 3 krát(3 samostatné cestá).

  2. 2

    Plnka: Zmiešame vodu so sirupom,rumom,citrónovou šťavou, punčovou arómou. Na jeden (spodný) plát upečeného cesta v rozotrieme polovicu džemu. Druhý plát cesta nakrájame na pásy, každý druhý pás namočíme do sirupu a striedavo uložíme na spodný plát cesta potretého džemom.Zvyškom sirupu koláč polejeme a rozotrieme druhú časť džemu. Nakoniec navrch položíme posledný plát cesta a zaťažíme aspoň na šesť hodín.

  3. 3

    Poleva: Práškový cukor zmiešame s vodou,citrónovou šťavou a trochou červeného farbiva. Polevu rýchlo rozotrieme na zákusok. Koláč pokrájame na tri časti a každú časť na rezy.

    Punčové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

zinnajdha
aj by som urobila, lebo nemám rada tie "pravé" punčáky, ktoré majú uprostred pomletú piškótu s ovocím. Ale podľa tohto receptu to asi nepôjde...mám slabú predstvivosť ?
zinnajdha
pozrela som sa na výrobu na www.akosatorobi.sk a podľa toho sa to dá. Dobrý návod, resp. tip od @micino aj bez obrázkov.
viera1
Takto robievam,len nakoľko nepotrebujem toľko zákuskov,tak upečiem len jeden plát,ktorý po dĺžke prekrojím na tri pásy a pokračujem tak,ako je v návode.Samozrejme,že aj suroviny prispôsobím na tretinu (sirup a polevu).
micino
Idem dať aj čerstvé foto. :) Všetkým veselé vianose.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia