15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
1000 g |
|
4 PL |
|
|
|
2 KL |
|
200 ml |
|
PL |
|
PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme.
- 2
Potom mrkvu zalejeme vývarom, zhruba 8 minút dusíme pod pokrievkou a pridáme nasekanú mätu. Filé umyjeme a osušíme, pokrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
- 3
Potom ho obalíme v múke a opekáme na rozohriatom masle asi 3 minúty z oboch strán. Upečené filé rozdelíme na taniere, obložíme dusenou mrkvou a ozdobíme lístkami mäty. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo varené zemiaky.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu