Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou

redakcia - fotkaredakcia, 3. júla 2009
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
1000 g
4 PL
2 KL
200 ml
 PL
 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme.

  2. 2

    Potom mrkvu zalejeme vývarom, zhruba 8 minút dusíme pod pokrievkou a pridáme nasekanú mätu. Filé umyjeme a osušíme, pokrájame na porcie, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Potom ho obalíme v múke a opekáme na rozohriatom masle asi 3 minúty z oboch strán. Upečené filé rozdelíme na taniere, obložíme dusenou mrkvou a ozdobíme lístkami mäty. Ako prílohu môžeme podávať ryžu alebo varené zemiaky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: