Nivovo– paprikové šamrolky

Marián Kupec
manažér pre gastro hotela Carmin v Pezinku, 18. decembra 2011
Nivovo– paprikové šamrolky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
20 g, na pomúčenie
1 ks, na potretie
100 ml
230 g
120 g
50 g
70 g, čerstvá




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme paličkou. Trubičky na šamroly jemne potrieme olejom a rezané plátky cesta navinieme smerom od užšej po hrubšiu časť trubičky.

  2. 2

    Položíme na jemne vymastený plech a pečieme potreté vajíčkom dozlata asi 15 minút pri teplote 170 stupňov.

  3. 3

    Počas pečenia z masla, syra niva a bambina vymiešame do krémova mixérom penu. Pridáme na jemné kúsky nakrájanú papriku. Vymiešanú penu dáme do cukrárskeho vrecúška a plníme do vychladnutých upečených trubičiek z oboch strán.

Diskusia k receptu

andys
Skvostné predjedlo. Všetko, v čom je syr zbožňujem :)
anura
Ďakujem práve sa chystám niečo slané robiť, ..ako na zavolanie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia