Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily

hjarta - fotkahjarta, 26. júna 2013
Chobis laham [chlieb maso] chlieb zily
Foto: hjarta

Recept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie sa často ako obyčajný chlieb. Chlieb sa je sám, alebo s Zobraziť celý popisRecept je arabská kuchyňa. Irak. Tento chlieb laham, je tradíciou v Iraku. Pečie sa často ako obyčajný chlieb. Chlieb sa je sám, alebo s čajom. Vhodný na raňajky, večere, desiatu, podľa chuti.

10-20
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnček
50 g baranie mastné
1 ČL
1 ČL
1 PL pouzila som susene
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 PL
3/4 hrnceka
1-2 ks nasekana na drobno
Recept 2:
1-2 hrnčeky
100-150 g
1 ČL
1 ČL
1 PL - pouzila som susene
1 dl
1 PL
1 ČL
1-2 ks
podla potreby




Postup

  1. 1

    Priprava recept 1] cibulu si nasekame na drobno, pridame baranie mastne pokrajane na drobno, sol, cukor, muku, drozdie, zelerovu a petrzlenovu vnat nasekanu na drobno. Zmiesame. Vodu prilievame postupne a miesame, miesime. Cesto musi byt stredne huste. Miesime cca 5- minut. Zakryjeme a nechame podkysnut 15 minut. Cesto odlezalo, tak si z cesta urobime zemle strednej velkosti. Panvicu si rozohrejeme. Kazdu zemlu rozvalkame na placku a pecieme na panvici zhuba 5-6 minut z kazdej strany. Chlebiky ukladame na tanier.

  2. 2

    Priprava recept 2] suroviny- muka, sol, cukor, drozdie, voda. Zamiesime si cesto, ktore nechame kysnut cca 1h. kysnut. Vsetky suroviny, mlete maso, cibula nasekana na drobno, zelerova a petrzlenova vnat nasekana, koreniny, olej zmiesame. Ked nam cesto nakyslo tak vsetku zmes zmiesame do cesta. Z cesta si tvorime male zemle, ktore si rozvalkame na placky velkosti panvice. Placky kladieme na horucu panvicu a pecieme zhruba 10 + 10 minut z kazdej strany. Chlebiky kladieme na tanier.

  3. 3

    Chlebiky je mozne aj mrazit. Potom uz len zohriat a podavat. Dobru chut.

Diskusia k receptu

cesminaz
@hjarta mas naozaj skvele recepty ;-) velmi sa mi pacia.Ja milujem arabsku kuchynu,aspon "to" co som zatial ochutnala...tento chlebik vyzera fakt uzasne a vobec nevyzera ako na panvici peceny..skor ako vonku na ohni na tom okruhlom plechu-je fakt perfektny ;-DD Zvykneme rezat barana,ale ja som ten loj vzdy vyhodila..nevedela som co snim,no nabuduce si ho ponecham a vyskusam urcite tvoje recepty :-) a tento chlebik bude istotne ako prvy,kedze budeme ztoho mäsa hned aj grilovat,aj kavurmu robit vonku,no a do tohto chleba sa moze mäsko hned aj zakrutit..mnaaam nieco uzasne ;-)) dakujem za receptik KK
pusta
@hjarta , to je úžasný chlieb. rada by som ho upiekla, len k baraniemu loju sa tu v ba nedostanem.
máš také perfektné fotky, že sa mi hned z rána slinky zbiehajú.
sedí mi korenenie, aj tá druhá verzia je super, recept máš vynikajúco a zrozumiteľne napísaný, precízne spracovaný postup.
tvoje recepty sa mi veľmi páčia, veľa sa od teba učím...
dakujem ti za ne.
pusta
@hjarta , pretože si tu len krátko, rada by som ti dala do pozornosti turecké recepty od @archaa , sú nádherné a mám pocit, že by sa ti mohli mnohé z nich páčiť...
ak budeš mať voľnú chvíľku, prejdi si ich, fakt stoja za to.
hjarta
@cezminaz- Dakujem krasne za komentar, To veru ma potesilo, ze sa Vam/Ti paci arabska kuchyna. Mna zaujala hned na prvy krat. Chlebik som piekla vcera, na panvici. Teraz aspon viete ako vyuzit aj barani ,,loj". Dakujem a drzim palce nech sa recept vydari, chuti!!! Krasny den.
hjarta
@pusta- Dakujem za komentar, Tento chlebik je naozaj dobry, chuti mi. No to je tazsie urcite v Ba zohnat barani loj. Len do tej druhej casty receptu nejde loj, len maso. Ak mate moznost tak ten vyskusajte. dakujem aj za pochvalu popisu, snazila som sa to opisat, presne podla postupu. Samozrejme ze Ja sa tiez rada poucim, mne sa pacia recepty aj Vase, rada skusim. Dakujem aj za odporucanie na Turecku kuchynu, ta ma doslovne zaujima vela. Maju fantasticke recepty. Urcite si pozriem. Velmi pekne Vam dakujem a prajem pekny a nicim neruseny den.
pusta
@hjarta , na ten tvoj druhý rp sa veru chystám, mám všetko doma :-) potom ti dám vedieť.
teší ma, že sa ti páčia moje recepty. to je vzájomné :-)
dakujem ti.
aj ja tebe prajem krásny vydarený a ničím nerušený pohodový deň.
nech sa ti darí vo všetkom.
hjarta
@pusta- Dakujem!!!!! potesilo ma velmi vase prianie. Som rada ze sa chystate na recept, prajem nech sa vydari a aj chuti. Budem rada, ked mi napisete ako vam chutil. Este raz krasny den! Dakujem.
malroxa
super sú tieto arabské placky rôzne. v švédsku je bežne dostať polohrubá múka? ja neviem, či v Belgicku je... ešte som nepátrala
hjarta
@malroxa- Dakujem vam za vas komentar k receptu. Ano vo svedsku mate rozne muky. Preco sa pytate, je to take dolezite? Treba pozerat aj po obchodoch. Vo svedsku ziju aj ludia z inych statov. A poliaci maju taktiez rozne muky. Skoda ze ste este nepatrala. Dakujem a prajem krasny den.
tamik
dneska som robila ten prvy recept...bomba placky...ďakujem
hjarta
@tamik- Dakujem za komentar, som velmi rada ze sa recept podaril a chlebove placky chutili. Dalujem krasne a pekny den....