Foto: bejgi
Sladký typ pre Vášho miláčika :) dala som tam všetko to čo má moja polovička rada...stačí keď aj vy si zkonmbinujete podľa predstáv svojej Zobraziť celý popisSladký typ pre Vášho miláčika :) dala som tam všetko to čo má moja polovička rada...stačí keď aj vy si zkonmbinujete podľa predstáv svojej polovičky. Postup je aj pre začiatočníka.
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
50 g |
|
65 ml horúce |
|
2 ks |
|
70 g |
|
1 ks |
|
30 g (tuk) |
|
50 g |
|
2/4 ks |
|
podľa potreby |
|
1 PL v rume |
|
Krém: | |
2 sáčok |
|
podľa potreby |
|
(tuk) |
|
|
|
500 ml |
|
Poleva: | |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie. Dávka na malé srdce v priemere 23 cm, ale pre veľké srdce :)
-
2
Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
-
3
Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva.
-
4
A nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh s bielkov.
-
5
Pripravené cesto nalejeme do silikónovej formy v tvare srdiečka a dáme zapiecť do trúby na 180 stupňov C 20-25 min.
-
6
Upečené necháme vychladnú a preklopíme na ďalšiu prípravu.
-
7
Cesto prekrojíme na polovicu.
-
8
Natrieme marhuľovým džemom.
-
9
Pripravíme si krém na plnku.
-
10
Po zhustnutí krému primiešame cukor a maslo, ešte za horúca, ale už bez plynu.
-
11
Krém po vychladnutí rozmixujeme metličkami a nanesieme na cesto.
-
12
Druhú polovičku cesta položíme na plnku krému a potrieme zbytkom krému.
-
13
Ozdobiť si už každý môže podľa vlastnej fantázie. Vaša polovička sa tak či tak poteší :)))
Diskusia k receptu