Panenka na špargľovom rizote
František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 4. apríla 2018
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 4. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Špargľu škrabkou očistíme a uvaríme do polomäkka vo vode s maslom, vínom a so štipkou soli.
- 2
Nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme na oleji, pridáme ryžu, zrnká ryže prehrejeme, prilejeme víno a necháme vypariť. Postupne prilievame vývar, až kým nebude ryža hotová, trvá to 12 – 16 minút. Ryžu odstavíme, pridáme oriešok masla, syr Grana padano a pokrájanú špargľu.
- 3
Panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme zo všetkých strán a vložíme piecť do rúry na 10 – 12 minút na 180 °C. Panenku vyberieme a necháme na tanieri prikrytú alobalom chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájame na 1,5 cm plátky a podávame na špargľovom rizote.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu