Bravčová panenka
Bravčová panenka

Panenka na špargľovom rizote

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 4. apríla 2018
Panenka na špargľovom rizote
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 ks
2 strúčiky
250 g
300 ml
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špargľu škrabkou očistíme a uvaríme do polomäkka vo vode s maslom, vínom a so štipkou soli.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme na oleji, pridáme ryžu, zrnká ryže prehrejeme, prilejeme víno a necháme vypariť. Postupne prilievame vývar, až kým nebude ryža hotová, trvá to 12 – 16 minút. Ryžu odstavíme, pridáme oriešok masla, syr Grana padano a pokrájanú špargľu.

  3. 3

    Panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme zo všetkých strán a vložíme piecť do rúry na 10 – 12 minút na 180 °C. Panenku vyberieme a necháme na tanieri prikrytú alobalom chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájame na 1,5 cm plátky a podávame na špargľovom rizote.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Super receptík, nie je s ním veľa práce a špargľu máme doma radi, dík ........