Foto: mrcookiecook
Trocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to omáčka na zajaca a je dosť pikantná, takže som ju Zobraziť celý popisTrocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to omáčka na zajaca a je dosť pikantná, takže som ju aj čiastočne zjemnil tým, že som ubral z korenia a štipľavej papriky.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Zo všetkých prísad si urobíme omáčku alebo nálev, do ktorého vložíme mäso. Všetko premiešame...
-
2
Pridáme rozporcované kurča, dobre ponamáčame, premiešame a necháme v chladničke odstáť asi 24 hodín, pečieme v trúbe asi 50 minút pri teplote 150°C...
-
3
Podávame s pečenými zemiakmi... Dobrú chuť! :-)
tiež horčica, to je vec výberu, červené víno, ovocie...
E 627 a E 631 a je to :-)
PS: ktore sa tiez ako MSG nesmu davat do detskych jedal ?
www.thymos.sk/produkty/prisady-do-jedal/prisady-do-je...
www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E627...
www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E631...
Hucko, recept pridal: 16. júla 2013 23:40
@boxik má pravdu, takúto vegetu som robil už pred 15. rokmi. Ja som ale už mletú vysušenú zmes rozmixoval. Je to dosť prácne, ale stojí to za to.
treba v tom mať jasno, králik nie je zajac, zajac je divina, potom to má byť omáčka na divinu.
alebo nech sa zmení názov na omáčku na kura, potom môže byť aj omáčka na králika.
nemyslím si vôbec, že ide o nejaké "zjazdenie", skôr ujasnennie si pojmov, kura a zajac či samotný králik je predsa rozdiel ak "nebe a dudy".
PS: zijem v azii a tu sa ho neboja ako cert kriza ...
ale sol nepouzivaju ? vy-googli co je skodlivejsie
Navrhujem , aby si sa skor ako nieco tvrdis, poradila s ujom Googlom. Mozno by si si mala precitat :
varecha.pravda.sk/diskusie/kralik-ci-zajac-/2148-forum.html
alebo:
www.trpasliciezajace.estranky.cz/clanky/kralik-alebo-zajac---trochu-zool...
alebo :
www.hlodavce.sk/rozdiel-medzi-zajacom-a-kralikom-t168.h...
Myslim , ze ak by si mal niektom ujasnit pojmy , resp. rozdiel "nebe a dudy" tak si to najskor ty.