Kura na zajaca fotorecept

mrcookiecook - fotkamrcookiecook, 15. septembra 2014

Trocha čudný názov, že? Je to kvôli omáčke, ktorá je tu najhlavnejšia. Je to omáčka na zajaca a je dosť pikantná, takže som ju aj čiastočne zjemnil tým, že som ubral z korenia a štipľavej papriky.

6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
1 dl
1 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo všetkých prísad si urobíme omáčku alebo nálev, do ktorého vložíme mäso. Všetko premiešame...

    Kura na zajaca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme rozporcované kurča, dobre ponamáčame, premiešame a necháme v chladničke odstáť asi 24 hodín, pečieme v trúbe asi 50 minút pri teplote 150°C...

    Kura na zajaca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s pečenými zemiakmi... Dobrú chuť! :-)

    Kura na zajaca (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
:) nieco sme preskocili v postupe, ze...? Po 24 -och hodinach odstatia v chladnicke, snad este nenasleduje - dobru chut! Domyslet sa to sice da, ale som presvedcena, ze sa ti podkradla chyba v krokoch - sportovym slovnikom vyjadrene
Toto a omacka na zajaca? Aaale prosim ta,univerzalna tzv.marinada,co clovek robi,ked uz ma rozum zatazeny a neda sa tolko rozmyslat,co varit :D Ber to s humorom,len to citam prvy krat :D
toto nemá s omáčkou na zajaca nič spoločného, zajac je divina, v omáčke nie je žiadne korenie na divinu - napr. bobkový list,celé nové a čierne korenie, celé borievky, dalej z byliniek napr. rozmarín a tymián.
tiež horčica, to je vec výberu, červené víno, ovocie...
re@2010 jeden z receptov na domácu vegetu , možno prídeš na to že existuje aj bez glutamanu a Ečiek.
Hucko, recept pridal: 16. júla 2013 23:40
Viete co mili, drahii varechaci? Mam dojem, ze by ste bez pardonu "zjazdili" aj sameho Jamieho Olivera alebo Hestona Blumenthala , kym povies keks! Ci je to kura ako zajac, ci tela ako svina , ja som niokdy doteraz nepacovala kura v takomto naleve ale za pokus to stoji. Niekto nazyva zajacom aj domaceho kralika - napriklad ako u nas doma - takze nie je podmienkou priprava s koreninami na divinu. A tu nestastnu vegetu uz prestante "anatemizovat" - ved kto ju poklada za smrtelny hriech, nech ju ani nespomina a vyhyba sa jej na kilometre daleko.
@huck , dovolím si s tebou nesúhlasiť, ak je to raz omáčka na zajaca, potom nie je na králika, potom aj má byť ako na zajaca.
treba v tom mať jasno, králik nie je zajac, zajac je divina, potom to má byť omáčka na divinu.
alebo nech sa zmení názov na omáčku na kura, potom môže byť aj omáčka na králika.
nemyslím si vôbec, že ide o nejaké "zjazdenie", skôr ujasnennie si pojmov, kura a zajac či samotný králik je predsa rozdiel ak "nebe a dudy".
@boxik ja pouzivam cisty glutaman bez zabran.
PS: zijem v azii a tu sa ho neboja ako cert kriza ...
ale sol nepouzivaju ? vy-googli co je skodlivejsie
mila @pusta , pre svoju dokonalost a bezchybnost , ty si mozes dovolit naozaj vsetko, nielen nesuhlasit so mnou ohladne domackeho (regionalneho) nazvu zajaca domaceho oficialne zvaneho kralik domaci ktory je pribuznym kralika diveho. A na konci vsetko su to zajacovite hlodavce.
Navrhujem , aby si sa skor ako nieco tvrdis, poradila s ujom Googlom. Mozno by si si mala precitat :

varecha.pravda.sk/diskusie/kralik-ci-zajac-/2148-forum.html
alebo:

 www.trpasliciezajace.estranky.cz/clanky/kralik-alebo-zajac---trochu-zool...

alebo :
 www.hlodavce.sk/rozdiel-medzi-zajacom-a-kralikom-t168.h...


Myslim , ze ak by si mal niektom ujasnit pojmy , resp. rozdiel "nebe a dudy" tak si to najskor ty.

Pridaj komentár k receptu: