Segedínsky guláš

izabella929 - fotkaizabella929, 13. decembra 2011

Patrí medzi veľmi obľúbené jedlo, lebo kde sa v jedle použije domáca sudová kapusta je našim najmilším.Rada varím jedlá z kyslej kapusty...

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
150 g
2 ks
1 lyžica
2 strúčiky
250 ml
1 dc
2 lyžice
štipka




Postup

  1. 1

    Bravčovú lopatku som umyla a pokrájala na kocky. Na panvicu som dala pol lyžice masti, zohriala a pridala som pokrájané mäsko.Dusila som ho takto potial, kým sa úplne neodparila voda.Potom som mäsko vybrala a do výpeku som nakrájala cibuľu pokrájanú na drobno aj s cesnakom a pridala som predpečené mäso.Chvíľku som spolu podusila a pridala som rascu, mleté korenie, červenú mletú papriku a podliala som 2 dc vodou.Mäsko som dusila pod pokrievkou a podlievala vodou.V druhej rajnici som zohriala pol lyžice masti, pridala som pokrájanú cibuľu a po opečení, som pridala sudovú

  2. 2

    kapustu, pomiešala som, posypala štipkou mletého korenia a prikryté dusila do mäkka.Hotové mäsko odstavím, ochutnám dusenú kapustu a ak je hotová, pridám k nej mäsko.Všetko spolu premiešam a prilejem v mlieku rozmiešanú múku a nechám prejsť varom.Po chvíli varenia prilejem aj smotanu. Segedínsky guláš, ochutím, nechám 5 minúť povariť aj smotanu a odstavím.Podávala som domácu knedľu,ktorej presný podrobný popis som uverejnila pri recepte ..pečené bravčové rebierka...

Diskusia k receptu

evanaaa
Vcelku robím aj ja takto podobne, len kapustu pridám priamo k poloudusenému mäsu a pokračujem v dusení, nech sa kapusta nasiakne mäsovou šťavou, spravím zátrepku a trochu osladím, ak je kyslejšia kapusta, netreba ani okyseliť. Nerobila som ju aspoň 2-3 mesiace, ale máme ju radi.
izabella929
evanaaa...veru aj u nás je šlágrom...máme vlastnú sudovú kapustu, takže stále robím jedlá s ňou..dnes sme mali šiflíky a s kyslou kapustou...je zdravá a veru ju máme radi aj k pečeným zemiakom v šupke..
sneica
nedavno som varila ...aj knedle nadychane od varechacky @Pusta...strasne nam chutilo.ked mame segedinsky tak nam niet rady...
duschko
Robim podobne ako evanaaa. Menej riadu aj uspora energie. Vysledok skoro rovnaky, len postupy rozne. Hlavne, ze kazdemu chuti, v tychto mesiacoch je kysla kapusta - najlepsia prevencia proti zimnym chorobam
astheart
lol Navařím v zimě velký hrnec, uchovávám na balkoně, a přihřívám a baštím......mňam!
izabella929
sneica...ja ho mám tiež strašne rada...aj studený , nezohrejem si večer iba si namáčam knedlík do segedínu...to je veru bašta.-)
hubata
No čo ja len musím smutne dodať: domáce suroviny a potom to aj na obrázku vyzerá neodolateľne, domácky, voňavo.
izabella929
hubata máš pravdu..) dík a možno som tu už aj písala, že aj mliečne výrobky dostávam z farmy...takže si zavolám, koľko čoho potrebujem a dodajú mi mlieko, smotanu, syr, tvaroh, vajíčka...všetko čerstvé...takže tie ingrediencie sú zdravé...nie umelo vyrobené z bielej farby....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia