Nudle s májovkami
Soused je k nezaplacení a tak mohu zkoušet co všechno se dá s májovkami udělat. Vzhledem...
Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč, ktorý zvládnu pripraviť aj deti
Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, chutí s jahodami naozaj výborne, no aj...
Lososové rizoto
Ryžu uvaríme v slanej vode. Poriadne umytý a kefkou vydrhnutý citrón nakrájame na plátky, ktoré...
Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Lososová omáčka
Čerstvú zeleninu najprv krátko povaríme. Údeného lososa nakrájame na prúžky.
Silvestrovský šalát
Tlačenku, uhorky a uvarené vajcia nakrájame na kocky, cibuľu na kolieska. Zmes vložíme do misky, pridáme podľa...
Raw košíčky s domácou Nutellou
Po dlhej dobe ostal byt prazdny, bez deti, tak som si nasla cas na tvorenie...
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
Hovädzí krk so špenátom a na kukuričnej kaši
Na hovädzí krk spravíme najprv marinádu. V miske zmiešame tymian, rozmarín, soľ, korenie,...
Expresná pudingová žemľovka s čerešňovou omáčkou
Jednoduchý sladký dezert z webovej stránky jedného slovenského denníka. Niečo ako expresná žemľovka, chuťovo veľmi...
Čokoládovo-vanilkový rez s hruškami
Keď je veľa hrušiek tak čo iné vymyslieť, len niečo výborné krémové, sladké na maškrtenie...
Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...
Pečené domáce bravčové rebierka na cibuľovo-paradajkovom hniezde
Dnešný obed troška výdatnejší. rebierka som si priviezla z domova úplne čerstvé, takže chuť neporovnateľná...
Zubáč na paprikovom pyré, pečené zemiakové plátky
Recept vznikol v Kolibe Tri Studičky a jeho vznik inšpirovali dve veci: Chytenie zubáča na Liptovskej Mare,...
Thajské stir-fry s bazalkou (Pad kra prao)
Pad kra prao je jedno z najpopulárnejších thajských jedál. Jeho názov znamená „pražené mäso s bazalkou“ a je to jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte do pol hodiny....
Hliva so seitanom
Chutná čerstvá hliva v kombinácii s kvalitnými cestovinami je delikatesa.
Čokoládovo-mandľové gitarky
Jednoduché a poměrně rychlé cukrovíčko, které lze samozřejmě tvořit jakýmkoliv vykrajovátkem. :-))... @Remcula
Roláda s tvarohovým krémom
Bielky si vyšľaháme so štipkou soli. Postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
Polievka z pečenej mrkvy ochutená zázvorom
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky približne 2 krát 2 cm, cesnak a zázvor na menšie...
Príprava cesta a pečenie kváskového chleba
Kvások máme nakysnutý a pre budúce pečenie časť oddelenú. K ostatnému kvásku pridáme múku podľa uváženia, ...
Rozmarínové rožky
Z múky, vajec, oleja, soli, kvásku a rozmarínu vypracujeme cesto. Miesime pokiaľ sa nám cesto odlepí od...
Cícer s vajíčkom a šampiňónmi
Som človek, čo má rád zdravé jedlá... plus mínus dajaká sladkosť :) ale ked je to...
Grilované cukety s Tofu chilli
Menšie cukety dôkladne umyjeme a škrabkou pozdĺžne urobíme tenké plátky. Grilovaciu panvicu zľahka potrieme olejom...
Polopečený šalát s rybkou
Snažila som sa zachovať aj fainovú chuť pečenej zeleniny a tiež veľkú časť vitamínov.