Bezlepková punčová torta
Suroviny
| Biely korpus: | |
| 6 ks |
|
| 240 g |
|
| 350 g |
|
| 150 ml horúca |
|
| 100 ml |
|
| Ružový korpus: | |
| 4 ks |
|
| 160 g |
|
| 230 g |
|
| 100 ml horúca |
|
| 80 ml |
|
|
|
|
| Sirup: | |
| 300 ml |
|
| 70 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
| Punčová poleva: | |
| 1 bal. |
|
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 1 KL |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Biely korpus: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridáme cukor, žĺtky, olej, vodu. Bezlepkovú zmes na piškótové cesto CAKE MIX už len zľahka primiešame vareškou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 20 minút dozlatista.
- 2
Ružový korpus pripravíme rovnakým postupom, len s tým rozdielom, že na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
- 3
Pripravíme sirup. Vodu a cukor prevaríme. Dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu vsypeme LianaVIT malina.
- 4
Upečený a vychladnutý svetlý korpus prerežeme na 3 časti. Ružový korpus prerežeme na 2 časti. Spodný prerezaný svetlý plát potrieme džemom, priložíme ružový plát, ktorý rovnomerne polejeme vychladnutým sirupom. Opäť potrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Potom zase ružový poliaty sirupom a svetlý. Tortu na 2-3 hodiny zaťažíme.
- 5
Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou (návod na prípravu na obale). Rozotrieme teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.
Tiež punčová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu