Bezlepková punčová torta
Bezlepková punčová torta

Bezlepková punčová torta

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. septembra 2019. Komerčný recept.

Suroviny

Biely korpus:
6 ks
240 g
350 g
150 ml horúca
100 ml
Ružový korpus:
4 ks
160 g
230 g
100 ml horúca
80 ml
Sirup:
300 ml
70 g
1 bal.
Punčová poleva:
1 bal.
200 g
5 PL
1 KL
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Biely korpus: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridáme cukor, žĺtky, olej, vodu. Bezlepkovú zmes na piškótové cesto CAKE MIX už len zľahka primiešame vareškou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 20 minút dozlatista.

  2. 2

    Ružový korpus pripravíme rovnakým postupom, len s tým rozdielom, že na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.

  3. 3

    Pripravíme sirup. Vodu a cukor prevaríme. Dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu vsypeme LianaVIT malina.

  4. 4

    Upečený a vychladnutý svetlý korpus prerežeme na 3 časti. Ružový korpus prerežeme na 2 časti. Spodný prerezaný svetlý plát potrieme džemom, priložíme ružový plát, ktorý rovnomerne polejeme vychladnutým sirupom. Opäť potrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Potom zase ružový poliaty sirupom a svetlý. Tortu na 2-3 hodiny zaťažíme.

  5. 5

    Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou (návod na prípravu na obale). Rozotrieme teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia