Bezlepková punčová torta
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Biely korpus: | |
6 ks |
|
240 g |
|
350 g |
|
150 ml horúca |
|
100 ml |
|
Ružový korpus: | |
4 ks |
|
160 g |
|
230 g |
|
100 ml horúca |
|
80 ml |
|
|
|
Sirup: | |
300 ml |
|
70 g |
|
|
|
|
|
1 bal. |
|
Punčová poleva: | |
1 bal. |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Biely korpus: Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Pridáme cukor, žĺtky, olej, vodu. Bezlepkovú zmes na piškótové cesto CAKE MIX už len zľahka primiešame vareškou. Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C 20 minút dozlatista.
- 2
Ružový korpus pripravíme rovnakým postupom, len s tým rozdielom, že na záver do cesta ešte pred pečením primiešame pár kvapiek ružového potravinárskeho farbiva.
- 3
Pripravíme sirup. Vodu a cukor prevaríme. Dochutíme rumom a punčovou arómou. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu vsypeme LianaVIT malina.
- 4
Upečený a vychladnutý svetlý korpus prerežeme na 3 časti. Ružový korpus prerežeme na 2 časti. Spodný prerezaný svetlý plát potrieme džemom, priložíme ružový plát, ktorý rovnomerne polejeme vychladnutým sirupom. Opäť potrieme džemom a priložíme druhý svetlý plát. Potom zase ružový poliaty sirupom a svetlý. Tortu na 2-3 hodiny zaťažíme.
- 5
Nakoniec polejeme pripravenou punčovou polevou (návod na prípravu na obale). Rozotrieme teplým nožom po celom povrchu. Necháme stuhnúť.
Tiež punčová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu