Foto: Michaela Weberová
Komerčný recept.
Pripravte sa na antický zážitok. Vápnik, železo, vitamín B5 a veľa, veľa vlákniny – to sú skutočne božské darčeky pre naše Zobraziť celý popisKomerčný recept.
Pripravte sa na antický zážitok. Vápnik, železo, vitamín B5 a veľa, veľa vlákniny – to sú skutočne božské darčeky pre naše telo. Vedeli to už bojovníci v starovekom Ríme, čo im dáva silu, a tak som sa rozhodla vniesť trochu antiky aj k nám domov. A oplatilo sa. Deťom chutilo a manžel sa usmieval. Autorka receptu: Katarína Štefanovská. Recept je vhodný pre deti od dvoch rokov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na malom množstve olivového oleja ľahučko opražíme malú cibuľku.
- 2
Keď cibuľka zružovie pridáme kurkumu, minútku prehrejeme a premiešame.
- 3
Pridáme cícer a zalejeme dojčenskou vodou Lucka.
- 4
Nakrájané zemiaky na malé kúsky, pridáme do vody a varíme, kým nezmäknú.
- 5
Pridáme za hrsť na drobno nasekanej petržlenovej vňate.
- 6
Polievku osolíme podľa chuti, ale pozor pre deti určite len ľahko.
- 7
Na zahustenie polovicu polievky rozmixujeme. Pre maličké deti môžeme rozmixovať polievočku aj celú, a ak je príliš hustá, pridáme trochu vody Lucka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu