Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč, ktorý zvládnu pripraviť aj deti
Foto: potravinarskavyrobaliana
Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, chutí s jahodami naozaj výborne, no aj každé iné sezónne ovocie je dobrá voľba.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom asi dve hrste na záverečné posýpanie.
- 2
Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby plnka stuhla a podávame.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu