Jahodový koláč
Jahodový koláč

Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč, ktorý zvládnu pripraviť aj deti

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 28. júna 2023. Komerčný recept.

Mrveničkový koláč, ktorý dokážu pripraviť aj deti, chutí s jahodami naozaj výborne, no aj každé iné sezónne ovocie je dobrá voľba.

25
porcií
55 minút
príprava
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
250 g
250 g
20 g
1 ks
Puding:
1 l
2 ks
4 PL
Okrem toho:
 (alebo iné sezónne ovocie)




Postup

  1. 1

    Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom asi dve hrste na záverečné posýpanie.

  2. 2

    Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby plnka stuhla a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia