Foto: nazarboncuk
Turecké sladké peniažky. Kupujem si za ne chvály od mojej polovičky. Nuž, ak vás odrádza množstvo použitého cukru, vedzte, že v konečnom dôsledku to Zobraziť celý popisTurecké sladké peniažky. Kupujem si za ne chvály od mojej polovičky. Nuž, ak vás odrádza množstvo použitého cukru, vedzte, že v konečnom dôsledku to nie je až tak veľa, pretože viac ako tri kúsky nezvládnete :)) alebo?
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 1/2 šálky alebo polohrubá |
|
1/2 šálky |
|
1 |
|
125 g roztopené |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
sirup: | |
1 1/4 šálky alebo hnedý |
|
1 1/2 šálky |
|
1 PL |
|
1 |
|
|
Postup
-
1
V hrnci zmiešame vodu s cukrom a vhodíme vanilkový struk. Privedieme k varu a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Varíme na miernom ohni 10 minút. Na konci varenia prilejeme citrónovú šťavu. Sirup necháme úplne vychladnúť.
- 2
V miske zmiešame múku, práškový cukor, vajíčko, roztopené maslo izbovej teploty, kokos, sódu a semolinu. Vypracujeme hutné cesto. Nebude úplne kompaktné na aké sme zvyknutí, čo je úplne v poriadku. Z masy vyformujeme stláčaním v dlani 20 guličiek veľkosti vlašského orecha. Tie potom uložíme na papierom vystlaný plech a dlaňou jemne roztlačíme. Do každej potom vtlačíme orech (použila som ošúpané mandle).
- 3
Rúru predhrejeme na 175 °C. Pečieme asi 30 minút. Po vytiahnutí z rúry odstránime papier a şekerpare priamo na plechu polejeme cukrovým sirupom. Nebojte sa, budú v ňom plávať, ale to je v poriadku, tieto sladkosti sa musia poriadne "napiť". Necháme vychladnúť a potom vložíme na pár hodín do chladničky. Podávame priamo z chladničky najlepšie so zmrzlinou.
- 2
Diskusia k receptu