Štedrákové kocky
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 29. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 29. októbra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
|
|
2 ks |
|
250 g |
|
200 ml |
|
550 ml |
|
42 g |
|
100 g |
|
Maková plnka: | |
700 g mletý |
|
150 g |
|
150 g |
|
100 g |
|
Orechová plnka: | |
700 g mleté |
|
150 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z trochy vlažného mlieka a droždia si zamiešame kvások. Po nakysnutí zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Z ostatných surovín pripravíme plnky. Nakysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, tri cestá rozvaľkáme a striedavo ukladáme na vymastený plech spolu s plnkami (cesto, maková plnka, cesto, orechová plnka, cesto, tvarohová plnka).
- 3
Štvrté cesto rozdelíme a vytvoríme dlhé šúľance, ktorými prekryjeme koláč do tvaru mriežky. Celý koláč necháme ešte chvíľu podkysnúť a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 45minút pri 170°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu