Štedrákové kocky

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 29. októbra 2014
Štedrákové kocky
Foto: Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
2 ks
250 g
200 ml
550 ml
42 g
100 g
Maková plnka:
700 g mletý
150 g
150 g
100 g
150 g
Orechová plnka:
700 g mleté
200 g
10 g
Tvarohová plnka:
500 g
1 ks
300 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z trochy vlažného mlieka a droždia si zamiešame kvások. Po nakysnutí zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.

  2. 2

    Z ostatných surovín pripravíme plnky. Nakysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, tri cestá rozvaľkáme a striedavo ukladáme na vymastený plech spolu s plnkami (cesto, maková plnka, cesto, orechová plnka, cesto, tvarohová plnka).

  3. 3

    Štvrté cesto rozdelíme a vytvoríme dlhé šúľance, ktorými prekryjeme koláč do tvaru mriežky. Celý koláč necháme ešte chvíľu podkysnúť a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 45minút pri 170°C.

Diskusia k receptu

radost
prosíííím-napečte mi-nech dobre je mi..!!..:-)
rufusa
ano aj ja poznam stedrak so styrmi vrstvami, mak orechy slivkovy lekvar a tvaroh
milanblaho1
ak sa smiem spytat...do orechovej plnky nejde mlieko...lebo mi nejako nesedi, ze by som zo sypkych ingrediencii urobil plnku...takze co este k tym orechom s cukrom a skoricou treba pridat a kolko...???
dogagador
Asi tak, ze v makovej je uvedene mlieko 2x, ale asi to druhe patri k orechovej plnke
dogagador
Inak vsetky tie rexpcepty su super, v tom hoteli chcem byvat cely rok!
lailuska
To je u nás vždy na vianočné sviatky. Ďakujem za recept, je dobrý.