Štedrákové kocky
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 29. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 29. októbra 2014

Foto: Ľuboš Pilc
35 minút
príprava
príprava
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 kg |
|
|
|
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 200 ml |
|
| 550 ml |
|
| 42 g |
|
| 100 g |
|
| Maková plnka: | |
| 700 g mletý |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| Orechová plnka: | |
| 700 g mleté |
|
| 150 g |
|
| 200 g |
|
| 10 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Z trochy vlažného mlieka a droždia si zamiešame kvások. Po nakysnutí zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Necháme vykysnúť.
- 2
Z ostatných surovín pripravíme plnky. Nakysnuté cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, tri cestá rozvaľkáme a striedavo ukladáme na vymastený plech spolu s plnkami (cesto, maková plnka, cesto, orechová plnka, cesto, tvarohová plnka).
- 3
Štvrté cesto rozdelíme a vytvoríme dlhé šúľance, ktorými prekryjeme koláč do tvaru mriežky. Celý koláč necháme ešte chvíľu podkysnúť a vložíme do rozohriatej trúby. Pečieme 45minút pri 170°C.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu