Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Foto: novalim
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich
zaujímavejšiu Zobraziť celý popisTalianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich
zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu. Z našej bezlepkovej zmesi Halušky ich máte hotové raz-dva. K
tomu ešte rýchlu šalviovú omáčku a dokonalý obed či večera je na stole.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na tekvicové gnocchi: | |
1 ks (alebo hokkaido) |
|
1 bal. |
|
400 ml studená |
|
trocha (na pomúčenie dosky) |
|
|
|
Na omáčku: | |
150 g |
|
100 ml |
|
1 hrsť lístkov (čerstvá) |
|
Postup
-
1
Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme do mäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Haluškovú zmes vysypeme do väčšej misy, pridáme studenú vodu a premiešame.
- 2
Pridáme 2 PL tekvicového pyré a mixérom alebo varechou vypracujeme cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť premiesime a ušúľame na dlhý pásik, ktorý krájame na malé rovnaké kúsky. Tie potom upravíme do oválu a každý vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 3-4 minúty, sledujeme, aby sa nerozvarili.
- 3
Pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, do ktorého vsypeme umytú, osušenú a na drobnejšie nakrájanú šalviu. Trochu opražíme, pozor, aby sa nespálila, zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme zredukovať. Trvá to pár minút.
- 4
Uvarené gnocchi scedíme a na tanieri prelejeme šalviovou omáčkou. Môžeme ozdobiť ešte lístkami čerstvej šalvie.
Tiež tekvicové gnocchi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu