Paradajková polievka
Paradajková polievka

Rajčinová polievka s bezlepkovými krutónmi

novalim - fotkanovalim, 24. marca 2022. Komerčný recept.
Rajčinová polievka s bezlepkovými krutónmi
Foto: novalim

Rýchla, zasýti a chutí dospelým aj deťom. Dobrá rajčinová polievka je jedlo, ktorému len málokto povie nie. Je to ten typ polievky, ktorú Zobraziť celý popisRýchla, zasýti a chutí dospelým aj deťom. Dobrá rajčinová polievka je jedlo, ktorému len málokto povie nie. Je to ten typ polievky, ktorú uvaríte doslova do pol hodiny. K receptu na polievku vám pribalíme náš návod na tie najlepšie domáce cesnakové bezlepkové krutóny.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

750 ml
500 ml
1 ks
2 strúčiky
3 guľôčky
2 ks
2 ks
4 guľôčky
3 lístky (+ na ozdobu)
Na bezlepkové cesnakové krutóny:
1 bal. (starší)
3 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv si do hrnca nalejeme paradajkový pretlak a rozriedime ho vodou. Do toho pridáme celú očistenú cibuľu, dva na plátky nakrájané cesnakové strúčiky, všetko uvedené korenie a dochutíme soľou. Túto polievku varíme na stredne silnom ohni asi 20 minút, aby sa tekutina dobre nasýtila vôňami a chuťami korenín. Hotovú rajčinovú polievku ochutnáme a dochutíme v prípade potreby soľou, cukrom a troškou olivového oleja.

  2. 2

    Podávame ju s domácimi bezlepkovými krutónmi ochutenými cesnakom alebo aj bezlepkovou tarhoňou Procel alebo niťovkami Procel. Na povrchu ju môžeme ozdobiť lístkami čerstvej bazalky alebo v retro štýle troškou nastrúhaného syra.

  3. 3

    Na bezlepkové krutóny využijeme starší, prípadne aj obschnutý bezlepkový chlebík Novalim, alebo domáci bezlepkový chlieb. Nakrájame ho na malé kocky. V primerane veľkej miske posypeme krutóny troškou soli, asi 2 ČL lyžičkami sušeného cesnaku a dobre premiešame. Napokon krutóny polejeme trochou olivového oleja a ešte raz dobre premiešame.

  4. 4

    Na suchej panvici ich pomaly, za občasného premiešania opekáme do chrumkava a do hneda. Krutóny môžeme opekať aj v rúre na 180 stupňoch teplovzdušných (vrtuľa) asi 5-7 minút. Takto pripravené krutóny môžeme po vychladnutí uskladniť v plechovej alebo sklenenej uzatvárateľnej nádobe. Hodia sa výborne aj do iných druhov polievok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia