Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Marek Petrán
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 9. septembra 2011
chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre, 9. septembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a opečieme z každej strany. Dopečieme v rúre na 160°C približne 8 minút. V panvičke na masle opražíme kuriatka dozlatista, podlejeme trochou vývaru, dochutíme soľou a korením.
- 2
Smotanové halušky: smotanu zvaríme na polovicu, pridáme uvarené halušky, premiešame a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Podávame s kuriatkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu