Cestovala som vlakom.Sedela som v kupé,kde nás bolo viac.Privrela som oči a nechtiac počúvala rozhovor dvoch žien,ktoré hovorili o majonéze,ktorú môžu aj nemocný ľudia Zobraziť celý popisCestovala som vlakom.Sedela som v kupé,kde nás bolo viac.Privrela som oči a nechtiac počúvala rozhovor dvoch žien,ktoré hovorili o majonéze,ktorú môžu aj nemocný ľudia na cholesterol,kto nemôže vajíčka, smotanu.Napíšem,len približne koľko čoho,ale už pri jej výrobe dobrá gazdinka bude vedieť ,čo pridať.
príprava
Suroviny
| 4 stredné uvarené v šupke |
|
| 2 dl |
|
| 3 ml |
|
| 4 PL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| na zriedenie, až bude treba tak trochu octu |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie postupne ako sú písané dáme do veľkého mixera zemiaky pokrájame na kocky, zalejeme mliekom, až to bude veľmi husté dolejeme nálav z uhoriek, alebo mlieko podľa oka a ostatné ingr.tak isto a stále ochutnávame,až to má tú správnu chuť.Verte mi , je ľahká a hlavne zdravá,na zemiakový šalát.








majonézu som vyskúšala, je výborná ale šalát som nechcela robiť, tak som uvarila 4 ks vajcia na tvrdo, nakrájala na drobno cibuľu a mám olovrantové menu aj s cholesterolom .-))) zajtra to isto urobím s varenou fazuľkou a mám zasa niečo na obmenu-vďaka :-)
Namiesto mlieka a časti nálevu z uhoriek som použila biely jogurt(150g) a dochutila som ju ako tatarskú omáčku. Ďakujem za recept.