Majonéza z vlaku

danculka - fotkadanculka, 20. novembra 2010

Cestovala som vlakom.Sedela som v kupé,kde nás bolo viac.Privrela som oči a nechtiac počúvala rozhovor dvoch žien,ktoré hovorili o majonéze,ktorú môžu aj nemocný ľudia Zobraziť celý popisCestovala som vlakom.Sedela som v kupé,kde nás bolo viac.Privrela som oči a nechtiac počúvala rozhovor dvoch žien,ktoré hovorili o majonéze,ktorú môžu aj nemocný ľudia na cholesterol,kto nemôže vajíčka, smotanu.Napíšem,len približne koľko čoho,ale už pri jej výrobe dobrá gazdinka bude vedieť ,čo pridať.

15 minút
príprava

Suroviny

4 stredné uvarené v šupke
2 dl
3 ml
4 PL
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
  na zriedenie, až bude treba tak trochu octu




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie postupne ako sú písané dáme do veľkého mixera zemiaky pokrájame na kocky, zalejeme mliekom, až to bude veľmi husté dolejeme nálav z uhoriek, alebo mlieko podľa oka a ostatné ingr.tak isto a stále ochutnávame,až to má tú správnu chuť.Verte mi , je ľahká a hlavne zdravá,na zemiakový šalát.

Diskusia k receptu

sovka62
Danculka, uložila som si. Majonézový šalát mávame dva razy do roka, práve kvôli cholesterolu (aj keď dnes lekári už vajcia za vysoký cholesterol nevinia). A spôsob, akým si získala recept, mi pripomína, že podobným spôsobom získala moja sestra recept na vaľkanú štrúdľu. Stála v rade pri pokladni a za ňou jedna dáma druhej recept vysvetľovala. Sestra sa snažila zapamätať si ho, ale niečo jej uniklo. Zaujatá receptom sa obrátila a rovno sa spýtala: "A koľko toho jogurtu?" Všetky tri sa na tom dobre zasmiali. A sestra podľa neho pečie doteraz, každý raz, keď k nej prídeme čaká na môjho manžela jeho obľúbená maková štrúdľa.
marianne69
Zbieram recepty asi od 8 triedy a vzdy, ked som nejaky recept dostala,hned som si do zatvorky napisala aj meno od koho je.Po tolkych rokoch, ked nieco varim tak si spomeniem aj na konkretneho cloveka.Cholesterol mame v poriadku,ale recept ukladam,clovek nikdy nevie:-)
fejton1
recept je suprový len oleja sa mi vidí málo. nemalo by byť 3dl.
danculka
sovka ,čo všetko neurobíme pre zdravie manželou.fejton naozaj je to 3cl.pri 3 dl musím vypražiť aj kapra.:):)))
danculka
marianne,stojí to za vyskúšanie,po tom cestovaní som to urobila na druhý deň a padla mi sánka.
fejton1
maš pravdu,3dl oleja je veľa, ale v recepte je 3ml a mne píšeš 3cl.
danculka
Julica milé ale,chybné skôr 3 cl,prepáč to by bolo ozaj málo.Ospravedlňujem sa aj @fejtonovi ,mala som napísať 1 a pol štamprlíka a nebola by som urobila chybu.
babidka
@danculka , tak sa z toho neviem vysomarit - kolko toho oleja ? Prosim ta , oprav to v surovinach . Niekto komentare necita ,tak aby nebol zaskoceny :-) Mne sa na tom recepte prave paci , ze je tam malo oleja .
alona
dakujem za skvelí recept lebo moj syn ma vysoký cholesterol a kvôli nemu sme šalat ani nerobili dakujem za inšpiráciu a ten olej môže byt aj olivovy??
danculka
babidka,prečítaj si nad tvojím komentárom je to napísané 3 cl a TO JE 1,1/2 frťana,@alona môže byť aj olivový,môže ho byť viac alebo menej, ja som manželovi robila úplne bez.Vyskúšaj z jedného zemiaku a približne ku tomu ingrediencie.som zvedavá ,čo povieš.Dík.
klaura
mňa tiež trápi cholesterol ... túto majonézu určite využijem
etulik
Tak toto je novinka.....určite vyskúšam a poradím aj mamine....:-)
agora
a koľko cl je ten štamperlík? v bare dostanete 1 frťana 4cl, alebo sa mýlim?
danculka
Klasický krčmársky štamperlík je 2 cl,prepáč agora neviem to už teraz opraviť hore v ingredienciách a naozaj barové mierky nepoznám.
jerica
spôsob varenia viedenskej knedle vo forme som tiež získala v tržnici od neznámej ženy čo chodí na PC a špíra varechu.Celkom sme si rozumeli , povedala že sa zaregistruje , len ju nikde nevidím.
danculka
jerica ,. Dala som si ju aj ja medzi svoje recepty a vyskúšam to v tej forme.Možno sa ti nejako pripomenie,aby si vedela ,že je to ona.
marta5
Usmievam sa nad tym komentovanim,ja davam odhadom,vlastne trocha.Super je aj salat -zemiaky na kruzky ,cibula trosku ocot s vodou a trosku olej,okorenit a osolit podla chuti.Robila som ho v lete,pri narodeninovych oslavach,maso ostalo salat si kazdy bral duplu,bol velmi chutny.
murgaska
Danculka-vyborne,budem rodavat recept v sobotu na party.Vsetcia tem budu cez65 a na prisnej diete.....LOL
marijanka712
dakujem danculka@ toto som robievala cca pred 10 rokmi akosi mi vyfučal z hlavy teraz uprednosťujem jogurty, ale asi sa vrátim k tymo rp je skutočne výborna od majonezovej na nerozoznanie , ked ju budete mať velmi hustú riedte mliekom vždy to záleži od typu zemiakov a ich škrobivosti - je zdrava , nenaročná a takto šalát si môže dovoliť každý , ten olej je tam velmi málo ja si myslím že som tam ani nijaký nedávala pohladam v rp a ešte sa ohlásim ked to nájdem.
45678
@danculka ja idem hneď s výsledkom :-)
majonézu som vyskúšala, je výborná ale šalát som nechcela robiť, tak som uvarila 4 ks vajcia na tvrdo, nakrájala na drobno cibuľu a mám olovrantové menu aj s cholesterolom .-))) zajtra to isto urobím s varenou fazuľkou a mám zasa niečo na obmenu-vďaka :-)
garanco
Pred pár dňami som hľadala nejaký recept na ľahkú majonézu a objavila som tento, včera bola ako príloha - ako tatarka k plneným vyprážaným palacinkám a veľmi chutila!
Namiesto mlieka a časti nálevu z uhoriek som použila biely jogurt(150g) a dochutila som ju ako tatarskú omáčku. Ďakujem za recept.
edward456
ja robim ,2dcl mlieka,4dcl oleja,2kl.horcice,sol,korenie.aked chceme Tatarsku, tak pridam cibulu a uhorky.
danculka
@edward456 ,tu sa hlavne jednalo čo najmenej oleja,ale aj tá tvoja je super,ale pre zdravého človeka.....díky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia