Foto: izabella929
Patria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby,niekedy zo surových, inokedy z varených zemiakov..občas pridám pokrájanú klobásku, inokedy len tak obyčajne s Zobraziť celý popisPatria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby,niekedy zo surových, inokedy z varených zemiakov..občas pridám pokrájanú klobásku, inokedy len tak obyčajne s vareným vajíčkom. Každopádne máme radi toto jedlo.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Zamiaky umyjem a uvarím v šupke asi 20 min. Po uvarení scedím a ochladím pod studenou vodou. Pokrájam ich na kolieska. Vajíčka uvarené taktiež ošúpem a pokrájam na kolieska. Klobásku som pokrájala . Zapekaciu misu som vymazala olejom a vysypala strúhankou.Na dno misy som uložila prvú vrstvu zemiakov na zemiaky som uložila pokrájanú klobásku a na klobásku vajíčka. Ďalšia vrstva bola zemiaková. Všetko som posypla soľou, korením, poliala olejom.V smotane som rozmiešala 2 vajcia a poliala celú plochu zemiakov v mise. Trúbu som rozohriala na 170 st. a piekla som približne 20 minút.Hotové francúzske zamiaky sa môžu podávať so sezonnou zeleninou, alebo
- 2
v zimnom období so sterilizovanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj 10 % jogurtom s vajíčkom, keď nemám smotanu. Toto jedlo je naša klasika slovenská.