2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Klasicky natrieme chllebík masťou, na to potrieme horčicou kremžskou, alebo obyčajnou, kto ako má rád.
-
2
Na to poukladáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a posolíme podľa chuti
STARÁ DOBRÁ KLASIKA II.
recepty.brtnik.info/recept.php?id=1891&nazev=Va%C5%99en...
recepty.brtnik.info/recept.php?id=3350&nazev=ku%C5%99ec...
myslím-že sa to predáva pod týmto názvom dalej...
Je možné nakrájet cibuli na kostičky?
Nemám kulatý chleba, ale jenom hranaty z pekárny.
Myslite že by bylo možné pouzit i ten??
Inak chutné a rýchle jedlo.
www.labuznik.cz/recept/mysmas-pro-mlsne/strankovani/2/...
len toľko k tomuto celému :)))
je to len na ich svedomí, čo píšu a z čoho si robia srandu..
niektorí takéto ani nikdy napríklad nejedli a nerobievali a niekto na takýchto jednoduchých veciach aj vyrastal, teda pozná ich od malička som myslela :)
čiže ako vravím - 100 ľudí - 100 chutí.
Neviem prečo by som sem taký recept nemohla pridať, ak nechcete nečítajte :)
išlo predsa o starú dobrú klasiku, ako aj nadpis hovorí, ktorú som chcela pripomenúť :)
@hrky -
každého kto sa pýta na chlebík doporuč linku :
varecha.pravda.sk/recepty/super-domaci-chlebik/44247-rece...
@methi prepáč, ja tiež niekedy mám z tvojich receptov dilemu zohnať niektoré suroviny, a nenapíšem : citujem
Take exoticke suroviny pre moju beznu domacnost.... hm.
... pre všetkých už len dodám, ktorí si robili srandu či mali ironické poznámky, že pridanie tohoto jedla či receptu bolo ohliadnutie sa za starými dobrými časmi -ako názov napovedá.
Tí, ktorí ich nemali sa možno niečo dozvedeli a tí, ktorí to poznajú a zažili či na takých jednoduchých jedlách vyrastali,si tie dobré časy možno radi pripomenuli...
A ešte jedna vec ma napadla, je toto stránka o receptoch a radosti z jedla a varenia a to myslím znamená, že nie každé jedlo, ktoré je dobré a chutné musí prejsť varom a taktiež toto nie je stránka o irónii, kto sem aký recept pridá. Je na každom z nás, či si recept prečítame, alebo nepridáme medzi svoje obľúbené, aby keď raz nám dôjde fantázia, môžeme si uložené recepty znovu radi a s chuťou pozrieť a skúsiť. A posledná vec, každé dobré jedlo si zaslúži úctu a nie prznenie, keď sa niekomu nepáči....
Je na každom aby sa rozhodol, čo sem dá a čo nie, nemôžeš to nikomu diktovať a zakazovať predsa. Neznamená, že ak je recept jednoduchý, že si nezaslúži povšimnutie, možno veľakrát komplikovaný nie je ani zďaleka tak dobrý, ako jednoduchý, nemyslíš ? Takže každý tu má rovnaké právo pridať to, čo má rád, či je to jednoduché jedlo, alebo nátierka - aj to sa natiera na chlieb ako vravíš :)
Poznamka v profile je adresovana mne a tym, co pridavaju recepty inych kuchyn sveta (lebo to predsa na varechu nepatri! a medzi riadkami mi dotycny v podstate vzdy napisal "tahaj prec!"). Momentalne dotycneho najdete na Vareche ako kredenca. A toto je podla mna skor zazitok ako ohliadnutie za minulostou. Tam by to pasovalo a bolo pekne. V receptoch to naozaj len usmev a ironiu vyvola. Co sa aj stalo...
Ako môžete chcieť presné gramáže na tento recept. Všetko predsa od toho ako to chcete vy. Keď zjete cely chlieb tak si nakrájajte cely chlieb. Ak tam chcete 5cm vrstvu maste tak nech sa páči dajte tak, a cibule tak isto. Musíte sami vedieť koľko tam toho vy chcete.
Ja som tiež neni kuchár ale viem že koľko toho zjem.
:-) :-) :-) :-)