Krémová cesnačka s nivovými krutónikmi
Cesnaky očistíme a prelisujeme do misky. V hrnci necháme roztopiť maslo. Pridáme cesnak, vývar,...
Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...
Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...
Bábovka raz - dva
Dnes som ju piekla v malom pekáčiku, nie v bábovkovej forme, lebo som si ju...
Úžasná zeleninová polievka
Túto polievočku som si raz dávno nakombinovala, keď som pozerala s deckami kreslenú rozprávku Ratatouille...
Pečené zemiaky s vajcami a so špekáčikmi
Ak máme nové zemiaky tak ich umyjeme a nakrájame ich na kocky. Ak máme staršie zemiaky...
Mrkvové knedlíčky do polévky
Mrkev uvaříme a vidličkou rozmačkáme, přidáme vajíčko, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou...
Tekvicový koláč
Keď pečiem tento typ cesta vo forme, tak rovno robím vždy dva kusy a jeden dám aj s...
Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami
Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s...
Zemiakový šalát
Tentokrát som robila úplne obyčajný zemiakový šalát bez tradičného hrášku a mrkvy, ale schovala som ho...
Paleo pizza
Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových...
Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Baklažánové chow mein
Mám veľmi rada tieto ázijské rezance, vždy ich mám v zásobe a robím si ich s...
Čokoládovo pomarančová roláda
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty zašľaháme spolu....
Hot Dog na taliansky spôsob
Hot Dog nemusí byť len to, čo kúpite v stánku na stanici, dá sa to...
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Panvica hojnosti nielen pre úspešného maturanta
Že prečo ten noblesný názov? :) Kto prežil so svojou ratolesťou povestný stresový akademický týždeň a potom...
Medové žerbó rezy s mandľami
Na tento víkend som upiekla veľmi chutné medové rezy v podobe žerbó, ako plnku som namiesto...
Grilovaný syr halloumi so zelenou fazuľkou
Halloumi je stredne tvrdý syr slanej chute pochádzajúci z Cypru. V kuchyni je obľúbený, pretože sa topí pri vysokých teplotách, pohodlne sa teda vypráža aj griluje....
Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.