Zdravé malinovo-špenátové smoothie s kakaom

nika182 - bez fotkynika182, 2. marca 2014
Zdravé malinovo-špenátové smoothie s kakaom
Foto: nika182

Rýchly, jednoduchý, zdravý, osviežujúci a nesmierne chutný nápoj :) Pri robení smoothie je mrazené ovocie lepšie ako čerstvé, ale kľudne použite aj čerstvé :) Zobraziť celý popisRýchly, jednoduchý, zdravý, osviežujúci a nesmierne chutný nápoj :) Pri robení smoothie je mrazené ovocie lepšie ako čerstvé, ale kľudne použite aj čerstvé :) Špenát tam nerobí žiadnu špeciálnu chuť, ale je veľmi zdravý a najmä deťom ho takto ľahučko prepašujete do stravy:)

4
porcie
3 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 šálka
1 ks
1 PL
1 PL
400 ml
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Do mixéru dáme mrazené maliny a banán, špenátové listy - naozaj sa ich nebojte:), chia semienky (nie sú nevyhnutné) a kakao. Zalejeme vodou a mandľovým mliekom Recept na sladké domáce mandľové mlieko pridám, ak použijete to doma pripravené vanilkovú esenciu a med už budete mať v ňom, ak používate kupované pridajte ešte med a vanilkovú esenciu.

    Zdravé malinovo-špenátové smoothie s kakaom - obrázok 1
  2. 2

    Rozmixujte na hladko a vychutnávajte:) Vrch môžete posypať kúskami horkej čokolády alebo kokosu :) Z tohto množstva mi vyšlo cca 1250 ml, takže zhruba 4 veľké kokteilové poháre:)

Diskusia k receptu

kaia
Vyborny smoothie! Robim si na ranajky kazdy den, daju sa krasne variovat. Pridavam aj duzinu z mladeho kokosu, chia semienka davam vzdy, obmienam ovocie, vyborne je aj pridat neprazene kakaove boby - rozdrvene na mensie kusky, skoricu, miesto medu moze byt agavovy sirup. Skvele ranajky, zasytia, su skvelou zasobou vitaminov, mineralov, vyborny start do dna. Tesim sa na dalsie recepty:)
vikulqa
Oprav si v surovinách med :P je to veľmi zvláštna kombinácia, ak bude čas vyskúšam :) Nevyzerá to zle :) Pekné farby :)
tamik
tento je jeden z najlepších smoothies aké som kedy oskúšala :) ..super kombinácia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia