Makový slimák so slivkami
Komerčný recept<br /> Jesenný...
porcií
príprava
na 160-180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 200 g |
|
| 1 zarovnaná KL |
|
| 300 g |
|
| 1/2 bal |
|
| 60 g |
|
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
| 80 ml |
|
| 80 ml |
|
| Na náplň: | |
| 200 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 70 g |
|
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich varíme domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a na jemnom strúhadle nastrúhame.
- 2
V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej a zemiaky a ručne vypracujeme dohladka.
- 3
Na prípravu náplne v mise zmiešame mak s cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a žĺtok a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
- 4
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik (50 x 35 cm). Náplň nanesieme na cesto, rovnomerne rozotrieme a posypeme nasekanými orechmi. Plát pozdĺžne rozkrojíme a oba diely zavinieme. Jeden plát stočíme do slimáka a umiestnime do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhý zavinutý plát obtočíme okolo prvého. Do medzier naukladáme očistené polovičky sliviek reznou stranou nadol. Povrch potrieme bielkom a posypeme nasekanými orieškami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> Doba pečenia: asi 60 minút
- 5
Koláč necháme vo forme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Milá @haji , možno ti pomôžem trocha podobným receptom, pred pár rokmi som ho piekla podľa receptu od @medovnicek , ona tu má veľmi pekne pofotený postup práce varecha.pravda.sk/recepty/slivkovo-makova-spirala-fotorec...
Děkuji, milá @Kukulienka71 však víš, jak já to mám s vyvalováním, pletením, motáním. Jsi pozorná! Přeji hezký večer!