Makový slimák so slivkami

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 23. októbra 2016
Makový slimák so slivkami
Foto: droetker

Komerčný recept
Jesenný...

16
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
200 g
1 zarovnaná KL
300 g
1/2 bal
60 g
1 bal
100 g
80 ml
80 ml
Na náplň:
200 g mletý
100 g
150 g
100 ml
1 ks
70 g
500 g
1 ks
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich varíme domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a na jemnom strúhadle nastrúhame.

  2. 2

    V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej a zemiaky a ručne vypracujeme dohladka.

  3. 3

    Na prípravu náplne v mise zmiešame mak s cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a žĺtok a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.

  4. 4

    Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik (50 x 35 cm). Náplň nanesieme na cesto, rovnomerne rozotrieme a posypeme nasekanými orechmi. Plát pozdĺžne rozkrojíme a oba diely zavinieme. Jeden plát stočíme do slimáka a umiestnime do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhý zavinutý plát obtočíme okolo prvého. Do medzier naukladáme očistené polovičky sliviek reznou stranou nadol. Povrch potrieme bielkom a posypeme nasekanými orieškami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 180 °C
    Teplovzdušná rúra: 160 °C
    Plynová rúra: stupeň 3
    Doba pečenia: asi 60 minút

  5. 5

    Koláč necháme vo forme vychladnúť.

    Makový slimák so slivkami - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý recept, jen postup by uživil pár fotografií - hlavně ve šnekovi se ztrácím.
haji
@Kukulienka71 (23.10.2016 19:39)
Děkuji, milá @Kukulienka71 však víš, jak já to mám s vyvalováním, pletením, motáním. Jsi pozorná! Přeji hezký večer!