
NE-pečené mäsko
Toto mäso je dumstované vo vlastnej šťave, ale na oko je ako pečené. Je šťavnaté a veľmi...

Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Medové muffinky s čučoriedkami
Tieto mufiny nie su velmi sladke, namiesto cukru ide do nich med.

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Slepý boršč
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí. Slepým ho nazval môj otec, keď v...

Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.

Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.

Karamelizovaná cibule s jehněčím na kuskusu
Bylo nás 6 a pohoštění se neslo v duchu Maroka. Tohle jídlo velice chutnalo kromě toho,...

Orechová hviezda
Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto, alebo necháme vypracovať a vykysnuť nejakým elektrickým pomocníkom.

Kokosovo– želatínový koláč
Cesto vymiešame a upečieme na plechu. Koláč potrieme malinovým lekvárom a kokosovou plnkou.

Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Bezlepková kelová polievka
Polievku sme spestrili o sladké zemiaky, ktoré v kombinácii s kelom vniesli do tohto pokrmu nové...

Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...

Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...

Filety s pórom v syrovej omáčke
ja som pon prakticky prisla ako sa hovori "kura k zrnu". , ale hned ma zaujal svojou...

Platýs, morský vlk a krevety
Dnes bol obed príliš dietny, tak som musela večeru vylepšiť.

Polievka fazuľová pestrá
táto polievka je taký pokus, že koľko druhov surovín sa zmestí do jedného hrnca!Ale nie na množstvo,...

Cesnakový olej - všestranné využitie
očistíme cesnak a rozmixujeme . Dáme do umeleho kýblika alebo do poharika a zalievame obome olejmi...

Kurča po čínsky
Kuracie prsia pokrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí, sójovú...

Vyprážaná husacia pečeň s hríbovým rizotom
Husaciu pečeň osolíme, okoreníme, obalíme v trojobale a vypražíme. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme...

Špenátový točený
Počkáme kým sa rozmrazí pretlak, dáme doň vajíčko, ale nadbytočnú vodu zlejeme, strúhanku a polovicu nastrúhaného sýra,...

Špíz z kačacích pečienok v slaninkovom kabátiku
Kačaciu pečeň omyjeme a očistíme. Oravskú slaninu pokrájame na tenké plátky. Plátkami oravskej slaninky ovinieme kačaciu...
Všetky jedlá
Suroviny od A do Z
Polievky
Mäso a hydina
Bezmäsité jedlá
Koláče a dezerty
Torty
Cestoviny
Nátierky
Bylinky