Plnené šišky fotorecept
Potešia všetkých, ktorí majú radi šišky. Pre deti na obed k sýtej polievke.
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 700 g |
|
| 350 ml vlažné |
|
| 1 kocka (čerstvé) |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 ČL |
|
| 2 ks |
|
| 3 ks |
|
| 100 g (čerstvé rozpustené vychladnuté) |
|
| Plnka: | |
| (alebo lekvár) |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na vysmážanie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto. Do vlažného mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme kvások, zvyšok kryštálového cukru, vanilínový cukor, soľ, vajíčka, žĺtky a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo.
-
2
Ručne alebo pomocou mixéra vymiesime cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
4
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou pohára vykrojíme kolieska. Okraje cesta zľahka potrieme vodou (aby sa nám potom zlepil), do stredu dáme džem alebo lekvár. Spájame džemom naplnené koliesko s kolieskom cesta bez náplne a zľahka pritlačíme.
-
5
Pripravené šišky necháme na pracovnej doske trocha nakysnúť. Olej rozpálime, šišky po vložení do oleja zakryjeme papierom na pečenie a vysmážame 2 minúty. Potom šišky obrátime a odokryté smažíme ďalšie 2 minúty do zlatista. Vypražené šišky poukladáme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...









Ďakujem za príjemný komentár som rada že sa recept páči..