Plnené šišky
Plnené šišky

Plnené šišky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. septembra 2024
Plnené šišky (fotorecept)
Foto: olinecka

Potešia všetkých, ktorí majú radi šišky. Pre deti na obed k sýtej polievke.

18-20
porcií
50-55 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
700 g
350 ml vlažné
1 kocka (čerstvé)
2 PL
1 bal.
1 ČL
2 ks
3 ks
100 g (čerstvé rozpustené vychladnuté)
Plnka:
 (alebo lekvár)
Na potretie:
Na vysmážanie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto. Do vlažného mlieka pridáme 1 PL kryštálového cukru, rozdrobíme čerstvé droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme kvások, zvyšok kryštálového cukru, vanilínový cukor, soľ, vajíčka, žĺtky a nakoniec rozpustené vychladnuté maslo.

    Plnené šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ručne alebo pomocou mixéra vymiesime cesto, ktoré pomúčime, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Plnené šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Plnené šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pomocou pohára vykrojíme kolieska. Okraje cesta zľahka potrieme vodou (aby sa nám potom zlepil), do stredu dáme džem alebo lekvár. Spájame džemom naplnené koliesko s kolieskom cesta bez náplne a zľahka pritlačíme.

    Plnené šišky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené šišky necháme na pracovnej doske trocha nakysnúť. Olej rozpálime, šišky po vložení do oleja zakryjeme papierom na pečenie a vysmážame 2 minúty. Potom šišky obrátime a odokryté smažíme ďalšie 2 minúty do zlatista. Vypražené šišky poukladáme na kuchynské utierky, aby neboli mastné. Posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť...

    Plnené šišky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia